400 alumnes de les escoles de Palamós participen en la represa de la Festa de l’Arbre

Avui divendres 17 de març, de 9 a 12 h, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha realitzat una nova edició de La Festa de l’Arbre. D’aquesta manera el municipi recupera aquesta tradicional activitat, aturada durant els anys de pandèmia, que té l’objectiu de conscienciar els més joves de la importància dels valors mediambientals.

L’espai escollit enguany per a la realització de la festa, ha estat la zona d’esbarjo per a animals de companyia, ubicada al costat de l’skate park de la zona esportiva municipal “Josep Massot i Sais”, i en paral·lel al camí que passa entre aquesta parcel·la i la riera Aubi.

La Festa de l’Arbre ha comptat amb la participació de 400 nens i nenes del municipi, alumnes de 1r i 2n de totes les escoles de primària de Palamós (Vila-romà, La Vila, Vedruna, i La Salle). Els joves escolars, acompanyats pels seus professors i de responsables de l’Àrea de Medi Ambient i Brigada Municipal, han plantat per grups un total de setze arbres, concretament exemplars de les espècies freixes i salzes.

La Festa de l’Arbre d’aquest matí ha estat amenitzada pel grup d’animació infantil “Jordi Tonietti”.

Tallers mediambientals
Durant aquestes darreres setmanes tècnics de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós han realitzat tallers mediambientals a les escoles mitjançant els quals s’ha complementat pedagògicament l’acte de la Festa de l’Arbre. Mitjançant aquests tallers s’ha distribuït als alumnes les fitxes descriptives dels arbres protagonistes de la festa, on s’especifiquen les característiques i propietats d’aquestes espècies i es destaca la importància dels arbres i les seves utilitats.

L’Àrea de Medi Ambient també ha programat durant aquests dies tallers de plantes aromàtiques adreçats als alumnes de l’escola Els Àngels. Amb els més petits, els alumnes de P5 de les escoles que ho han requerit, s’han realitzat tallers de germinació d’aglans, i per als de 1r cicle de la llar d’infants Mossèn Gumersind, es proposa un de creació/plantació de parterres de flora.

Programa d’activitats d’educació ambiental
La Festa de l’Arbre forma part del programa d’activitats d’educació ambiental que durant l’any realitza l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

Aquestes activitats són adreçades bàsicament als joves escolars del municipi i complementen la Festa de l’Arbre. El programa es basa principalment en l’organització de xerrades i tallers d’educació ambiental, amb l’elaboració de làmines i fitxes que possibiliten, de manera molt gràfica, apropar a cada alumne a les necessitats mediambientals del seu entorn.

A banda cal destacar també el programa “Fem Arrels”, que coordinen conjuntament les àrees de Cultura-Patrimoni i Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, amb el qual els alumnes de les escoles de la vila i mitjançant recorreguts guiats per diferents zones, descobreixen els valors culturals i mediambientals del municipi.

En l’apartat de natura d’aquesta activitat pedagògica els alumnes visiten els principals espais naturals de Palamós, on poden conèixer la diversitat natural del seu entorn i la seva importància en el medi natural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp