A partir d’aquesta mitjanit s’iniciarà la regulació d’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell-Cap Roig i de S’Alguer-pineda d’en Gori

L’Ajuntament de Palamós està ultimant les tasques que permetran que aquesta mitjanit (divendres 12 de juny), es tanqui l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori.

L’Ajuntament de Palamós aplica un any més aquesta mesura amb l’objectiu de garantir la seguretat de les persones així com d’aquests destacats espais naturals litorals, en el cas que aquestes zones es veiessin afectades per un incendi o una possible emergència, alhora que es potencia l’ús sostenible d’aquests paratges emblemàtics del municipi, potenciant la seva preservació.

Tancament d’accessos
El tancament d’accessos amb vehicle s’aplicarà fins a finals d’estiu i mentre perduri el risc d’incendis forestals. La restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors.

En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura afecta a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya.

La prohibició d’accés a S’Alguer afectarà l’únic camí accessible per a vehicles que des de la Fosca permet arribar fins a l’aparcament situat al costat de la pineda d’en Gori, mentre que els accessos per a vianants, per qualsevol dels camins de ronda i corriols existents, seguiran oberts amb tota normalitat.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés a l’aparcament de la pineda d’en Gori, d’un únic vehicle per propietat.

Espai d’aparcament a Castell
Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar a l’aparcament ubicat a la zona de la plana més proper a la carretera asfaltada que li dóna accés.

De moment aquest pàrquing obrirà ara amb una capacitat aproximada de 80 places i serà gratuït. El disseny modular d’aquest espai d’aparcament permetrà anar obrint zones d’estacionament a mesura que avanci l’estiu i per tant s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell.

D’aquesta manera es podrà augmentar les places d’estacionament fins a un màxim de 600 cotxes (sempre que les mesures sanitàries per a combatre la Covid-19 no estableixin restriccions), i durant l’estiu s’aplicarà tarifa per a poder estacionar.

Durant l’estiu el panell lluminós que es troba ubica en un lateral del giratori que des de la carretera C-31 dóna accés al camí que condueix a la platja, informarà els usuaris d’aquest espai natural i a temps real, del nivell d’ocupació de l’aparcament de Castell.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat