Acte de record a l’historiador palamosí i Fill Predilecte de la Vila, Pere Trijueque i Fonalleras, en el primer anivesari de la seva mort

Demà dissabte 4 de febrer, a les 17:30 h, l’església de Santa Eugènia, ubicada al nucli de Sant Joan, acollirà l’acte cultural que organitza l’Associació de Veïns de Sant Joan de Palamós i l’Editorial Gavarres, amb la col·laboració del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

L’acte inclou la recordança a l’historiador palamosí i Fill Predilecte de la Vila, Pere Trijueque i Fonalleras, coincidint amb la proximitat del primer aniversari de la seva mort, ocorreguda l’11 de febrer de 2022, a l’edat de 78 anys. Per aquest motiu l’acte s’obrirà amb l’evocació titulada “Recordant Pere Trijueque”, a càrrec de l’arxivera i cap del Servei d’Arxiu Municipal, Carme Adroher.

Apassionat per la història del seu municipi
Pere Trijueque ha estat per excel·lència l’historiador de Palamós més prolífic del segle XX i possiblement ho és del segle XXI. La seva obra és el fruit d’hores i hores de dedicació i d’anys d’exhaustius buidatges d’arxius. A més a més, el fet que hagi estat un home de ciències amb vocació de lletres ha donat com a resultat un treball exhaustiu, rigorós i sistemàtic.

Va ser autor de desenes de publicacions i llibres mitjançant els quals es van revelar els secrets més ben guardats del passat del municipi. També va expressar una gran inquietud pel present, per la dinàmica del dia a dia. En aquesta línia cal destacar el seu període com a regidor de l’Ajuntament de Palamós, càrrec que va exercir entre el juny de 1995 i el juny de 1999.

El juny de 2006, l’Ajuntament de Palamós va organitzar l’acte solemne d’atorgament del títol de Fill Predilecte de la Vila, a Pere Trijueque i Fonalleras, la màxima distinció que pot atorgar el municipi. D’aquesta manera Palamós va reconèixer la capacitat d’investigació i treball incansable de Trijueque en l’afany de la recerca de la història de la vila que ha posat a l’abast de tothom en el seu extens recull bibliogràfic.

El territori i la parròquia de Vila-romà
L’acte cultural de demà dissabte seguirà amb la conferència “El territori de Vila-romà als segle X-XIII”, de l’historiador i professor, Elvis Mallorquí.

També s’inclourà la presentació del número 42 de la revista Gavarres, que farà el seu director, Pitu Basart, amb motiu de l’article “La parròquia de Vila-romà”, que inclou aquest exemplar de la revista i que ha estat publicat per l’historiador, Elvis Mallorquí.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp