Alcaldes de tres ciutats d’Hondures visiten Palamós per a conèixer el seu model com a port de creuers

Ahir dilluns, 9 de juny, Palamós va rebre la visita d’una delegació de tres ciutats d’Hondures, que van ser representades pels seus alcaldes amb l’objectiu de conèixer de primera mà l’activitat portuària de la vila i més concretament el seu model com a port de creuers.

Els tres batlles, José Laínez, alcalde de la ciutat de Trujillo; Mario Fuentes, alcalde de Tela; i Spurgeon Miller, alcalde de Guanaja, es van entrevistar amb l’alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés, que els va rebre a la sala noble de l’Ajuntament de la vila.

L’interès de la visita era el de conèixer de primera mà l’activitat de creuers que té la vila i com es treballa aquesta oferta des del municipi.

A Hondures hi ha cinc ports, un al Pacífic i quatre a l’Atlàntic. Trujillo (68.000 habitants) té un port a l’Atlàntic (Puerto Castilla) i Tela (90.000 habitants) un altre. Guanaja (8.000 habitants) és una illa petita i turística.

L’escala de creuers en aquestes ciutats es comença a obrir camí per primera vegada i actualment una empresa canadenca ha fet una base de creuers al port de Trujillo que està en procés d’inauguració, mentre que a Guanaja es començarà una activitat de petits creuers fondejant.

Tot i la diferència entre aquestes ciutats i Palamós, els tres alcaldes van voler saber com es gestionava l’oferta de creuers i també la gestió de platges destacant la importància que la vila dóna a la preservació del patrimoni natural, paisatgístic i patrimonial, amb una oferta molt adreçada al turisme familiar. Els tres municipis d’Hondures també es van interessar per les avantatge que els pot suposar aplicar la taxa turística.

Aquesta estada a Palamós que van coordinar conjuntament les Cambres de Comerç de Girona i Palamós es va complementar amb una visita a les instal•lacions portuàries de la vila.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat