Aquest cap de setmana s’inicia la regulació d’accés amb vehicle motoritzat als espais naturals de Castell-Cap Roig i de S’Alguer-pineda d’en Gori

Divendres vinent 31 de març, coincidint amb la mitjanit, l’Ajuntament de Palamós tancarà l’accés de vehicles motoritzats al camí de cala Estreta que passa pel centre de l’Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, així com l’accés a l’espai litoral de cala S’Alguer i pineda d’en Gori.

Aquesta mesura s’aplicarà durant el període festiu de Setmana Santa concretament fins a l’11 d’abril, i en el cas de Castell, es tornarà a aplicar de manera ininterrompuda a partir del 29 d’abril, i mentre perduri el risc d’incendis forestals. Pel que fa a la pineda d’en Gori després de la Setmana Santa, el tancament ininterromput també s’aplicarà a partir del 27 de maig.

L’Ajuntament de Palamós fa efectiva un any més aquesta regulació d’accés, amb l’objectiu de vetllar per a la conservació dels valors d’aquests espais naturals, gestionar l’ús públic dels mateixos prioritzant l’accessibilitat a peu i amb bicicleta, i vetllar per la seguretat dels usuaris que freqüenten de manera intensa l’espai durant la primavera i l’estiu.

Amb el tancament es vol facilitar la intervenció dels equips d’emergència d’aquestes zones en el cas que es veiessin afectades per un incendi o altres situacions de risc, alhora que es potencia l’ús sostenible i la conservació d’aquests paratges emblemàtics del municipi.

Tancament d’accessos
Aquesta restricció afectarà a tots els propietaris de vehicles motoritzats que no resideixin o tinguin alguna propietat en aquests sectors. En el cas del camí de cala Estreta aquesta mesura implica a tots els accessos a l’EIN Castell-Cap Roig i es fa en coordinació amb els ajuntaments de Mont-ras i Palafrugell, amb terme municipal en aquest àmbit, i d’acord amb la Generalitat de Catalunya.

La regulació d’accés amb vehicles a S’Alguer es limita al carrer urbanitzat que li dona accés des del Camí de Cap de Planes, mentre que els accessos a peu per a vianants, pel camí de ronda o pels corriols existents, continuaran oberts amb tota normalitat.

Per als propietaris de les barraques de S’Alguer o bé residents en aquest àmbit litoral del municipi, l’Ajuntament de Palamós autoritzarà, prèvia acreditació, l’accés al carrer urbanitzat d’un únic vehicle per propietat. Aquests cotxes hauran d’estacionar en aquest carrer i només podran accedir a la Pineda d’en Gori, per a la realització de càrrega i descàrrega.

Espai d’aparcament a Castell, gratuït fins al 29 d’abril.
Els vehicles que es desplacin a Castell podran estacionar ara a l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja i amb capacitat per uns 40 cotxes.

Un cop aquest s’ompli els vehicles s’aparcaran en el pàrquing situat en la part superior de la plana i més proper a la carretera asfaltada que dona accés a Castell. De moment aquesta zona d’estacionament obrirà amb una capacitat aproximada de 200 places, i comptarà amb personal que coordinarà l’estacionament dels vehicles.

A la resta de la zona d’estacionament (la que s’obre a l’estiu i amb capacitat d’unes 600 places), si manté fins a mitjan juny els usos agrícoles, com a activitat compatible i significativa d’aquest espai natural. El disseny modular d’aquest aparcament permet anar obrint zones d’estacionament a mesura que s’incrementi l’afluència d’usuaris a Castell. D’aquesta manera es podrà augmentar les places i fins a un màxim de 600 cotxes.

L’estacionament a Castell serà gratuït fins al 29 d’abril, moment en el qual es deshabilitarà l’aparcament ubicat a la zona més propera a la platja, que es reservarà tan sols per a vehicles de persones amb altres capacitats, i només restarà obert el de la part superior de la plana. A partir d’aquesta data es començarà a aplicar tarifa fins a final d’estiu, excepte per als propietaris de vehicles que tributen el seu impost de circulació a Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp