Aquesta setmana s’inicien les 20es Jornades d’Educació i Família

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós ha presentat el programa de les vintenes Jornades d’Educació i Família, que enguany tindran lloc durant els pròxims tres dijous d’aquest mes de març, concretament els dies 9, 16 i 23.

Aquesta activitat té com a principal objectiu informar sobre tots aquells temes d’interès per a les famílies i relacionats amb l’educació d’infants i joves, adreçant els seus continguts, principalment, als pares i mares, educadors, i a les persones interessades en l’educació dels joves.

El programa de les Jornades de 2023
El cartell de conferenciants previstos enguany s’encetarà amb l’escriptora i periodista, Míriam Tirado, especialitzada en maternitat, paternitat i criança, que obrirà dijous vinent, 9 de març, l’edició 2023 d’aquestes jornades, amb la conferència titulada “Límits conscients: com establir-los i créixer amb ells”.

Aquesta xerrada aprofundirà en els motius que provoquen conflicte quan els pares posen límits als seus fills, la diferència entre límits i normes i com fer-los respectar.

El programa seguirà, dijous dia 16, amb la participació del filòsof, Eduard Vallory, impulsor de l’aliança Escola Nova 21 i president de Catesco. Vallory és autor de llibre “Aprendre”, en el qual explica la seva experiència personal amb les dificultats viscudes en la seva etapa educativa, amb un sistema escolar rígid, i el creixement que li va suposar la implicació en el moviment escolta.

La conferència d’Eduard Vallory porta per títol “Repensar l’escola: quin èxit per a quina vida” on compartirà la seva experiència personal i professional sobre com el sistema educatiu s’ha de transformar per capacitar els nois i noies per viure i actuar en un món amb reptes globals sense precedents, superant antigues aproximacions a la docència i a l’avaluació, i posant al centre la dignitat de cada infant.

Finalment, les Jornades d’Educació i Família es tancaran el dia 23 de març amb la conferència de la psicòloga forense, Alba Alfageme.

Aquesta professora del Departament de Psicologia Social a la UdG, està especialitzada en l’abordatge de les violències masclistes en diferents àmbits, des de les violències obstètriques, l’assetjament sexual a l’àmbit laboral fins als matrimonis forçosos o l’explotació sexual. Alba Alfageme és també assessora del Govern de la Generalitat en Polítiques de Seguretat i Perspectiva de Gènere, i a les Jornades d’Educació i Família durà a terme la conferència “La socialització dels infants entorn de la perspectiva de gènere”.

Es tracta d’una reflexió per entendre com el patriarcat interfereix en la socialització dels fills i filles a través de diferents elements com el porno, la falta d’educació sexual o els rols de gènere. Una conversa sobre la necessitat de conèixer aquests elements per acabar amb el masclisme imperant que tant condiciona.

Entrades al web de La Gorga i commemoració del 20è aniversari
Totes les conferències programades dins aquesta edició de les Jornades d’Educació i Família tindran lloc al Teatre La Gorga (c/ de les Notaries) a partir de les 20 h, i tenen l’entrada gratuïta, que cal reservar al web: www.lagorga.cat.

Amb motiu de la celebració de la 20a edició, l’Àrea de Joventut ha preparat una exposició amb les imatges de tots els i totes les conferenciants que han passat per aquesta activitat educativa i formativa durant els seus vint anys d’existència.

Els plafons que recullen aquestes imatges també fan un especial homenatge i reconeixement a la persona de David Costa Vilalta (1974-2020), cap de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós del 2002 al 2018, i que va ser l’impulsor de les Jornades d’Educació i Família.

Les persones que visitin aquesta exposició també podran participar proposant temes que es puguin tractar a les Jornades de l’any vinent, fins i tot suggerir quins ponents els agradaria que hi participessin. Per això només caldrà connectar-se a la pàgina de participació, mitjançant el codi QR que trobaran en aquesta exposició.

Aquests plafons restaran exposats al vestíbul del Teatre La Gorga, durant el període en el qual es programin les conferències, i posteriorment es podran veure a la seu de l’Àrea de Joventut, ubicada a l’equipament municipal de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, primer pis).

Les Jornades d’Educació i Família són organitzades per l’Àrea municipal de Joventut, s’inclou dins el projecte de Ciutat Educadora que l’Ajuntament de Palamós fomenta al municipi, i compta amb la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Dipsalut i el Grup Aceda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp