Aquesta setmana s’obre una nova edició de la veterana Campanya de Teatre Escolar que s’organitza a Palamós

L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós i les escoles del municipi organitzen durant aquesta setmana la primera sessió de la veterana Campanya de Teatre Escolar, que en aquest curs 2013-2014 arriba a la 17a edició.

Aquesta activitat dirigida a tots els alumnes de les escoles d’infantil, primària i d’educació especial del municipi (de I3 fins a 6è) té com objectiu potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves, apropant-los al món del teatre, així com a altres arts escèniques entre les quals destaquen els espectacles de música, dansa o circ.

La proposta cultural de Teatre Escolar es divideix en tres sessions que coincideixen amb els tres trimestres del curs escolar. La primera sessió té lloc durant aquesta setmana del mes de novembre, la segona el mes de gener, i la tercera i darrera, el mes de maig.

Mil set-cents alumnes coneixeran l’art del teatre
L’activitat escènica d’aquest primer trimestre s’ha dedicat exclusivament al teatre de text, i precisament avui dimarts dia 12, demà dimecres 13 i el dijous 14 de novembre, tots els alumnes de les escoles d’infantil i primària del municipi tindran l’oportunitat d’apropar-se a aquest art, amb una programació d’espectacles pensats especialment per a ells. Durant aquests tres dies i en sessions de matí i tarda, el Teatre La Gorga de Palamós acull més de mil set-cents alumnes. L’activitat, pedagògica i educativa, es realitza en horari lectiu i és inclosa dins l’activitat escolar.

En aquesta ocasió l’oferta escènica és a càrrec de les companyies teatrals: Cia. La Planeta, Cia. Inspira Produccions i Cia: La Roda Produccions. Per als alumnes de Cicle Infantil I-4 i I-5, avui dimarts dia 12 s’han programat dues sessions de l’espectacle No ploris ximplet de la Cia. La Planeta.

Demà dimecres serà el torn dels alumnes de 1r, 2n i 3r de Primària, per als quals s’han programat tres sessions de l’espectacle El cel de la Jojó de la Cia. Inspira Produccions. Finalment el dijous dia 14 estarà dedicat als alumnes 4t, 5è i 6è de primària, els quals podran gaudir d’una adaptació de La princesa i el pèsol que ha realitzat la Cia. La Roda Produccions.

Producció feta a mida per als alumnes d’I-3 de Cicle Infantil
La novetat d’enguany és que per als més petits de tots és a dir, per als alumnes d’I-3 de Cicle Infantil, que s’apropen per primera vegada al món de les arts escèniques, des del Teatre La Gorga conjuntament amb la formació teatral local, Gespa Teatre, s’ha creat una producció feta a mida on se’ls mostrarà l’espai, s’hi podran familiaritzar, coneixeran el que és un teatre i què s’hi fa, per tal que la seva primera experiència teatral sigui el més enriquidora possible.

Aquest espectacle que porta per títol El Teatre la Gorga. La casa de les Gorguetes, es representarà el dimarts 19 i dimecres 20 de novembre, apostant per un format en el qual actors i els alumnes d’I-3 compartiran l’escenari possibilitant que els joves espectadors se seguin envoltant l’àmbit de la representació de l’obra.

La programació de la Campanya de Teatre Escolar 2013-2014
Durant les tres sessions (tres trimestres) de Teatre Escolar que s’organitzen enguany incloses dins el curs escolar 2013-2014, els joves alumnes palamosins faran una aproximació a tres àmbits representatius de les arts escèniques.

Després de conèixer en aquestes primeres sessions l’art del teatre de text, al gener els alumnes s’aproparan a la música i les audicions mitjançant diversos espectacles programats i, finalment durant el mes de maig la darrera sessió de la Campanya de Teatre Escolar serà dedicada als espectacles de dansa i de circ.

A la convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també, en ocasions, després de venir a veure l’espectacle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp