Arrenca la 24a edició de la Campanya de Teatre Escolar amb l’espectacle “La casa de les Gorguetes”, amb actors de La Planeta i de Gespa Teatre

Palamós ha iniciat avui, 9 de novembre, la 24a edició de la Campanya de Teatre per a Escolars corresponent al curs 2021-2022, que organitza l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós conjuntament amb totes les escoles de primària del municipi.

Aquesta activitat amb caràcter pedagògic i educatiu, es realitza en horari lectiu i té com a objectiu potenciar els hàbits de participació i consum cultural entre els més joves, apropant-los al món de les arts escèniques i la música.

“La casa de les Gorguetes”
L’espectacle amb el qual s’obre enguany la programació d’aquesta campanya és “La casa de les Gorguetes”, una producció feta a mida pel Teatre la Gorga i interpretada per actors de La Planeta, de Girona, i de Gespa Teatre, de Palamós.

Aquesta obra s’ha programat per avui 9 i demà 10 de novembre i és adreçada als alumnes de cicle Infantil I-3, que s’apropen per primera vegada al món de les arts escèniques. Mitjançant aquest espectacle d’iniciació els alumnes més menuts coneixent l’espai escènic del teatre amb el qual s’hi podran familiaritzar, coneixeran el que és un teatre per dins i què s’hi fa, per tal que la seva primera experiència teatral sigui la més enriquidora i delicada possible.

Campanya de Teatre per a Escolars a Palamós 2021-2022
La Campanya de Teatre per a Escolars a Palamós s’estructura en tres sessions que coincideixen amb els tres trimestres del curs escolar i ofereix espectacles en viu de diferents gèneres: música, teatre de text, audicions musicals i espectacles de dansa.

El primer gènere amb el que s’inicia aquesta edició és el dedicat a espectacles de música, i durant els dies 9, 10, 16, 17, 18, 19, 23 i 24 d’aquest mes de novembre, i en sessions de matí i tarda, tots els escolars palamosins, des de P-3 a 6è de Primària, passaran pel Teatre La Gorga per gaudir-ne.

La segona sessió serà dedicada al gènere teatral i tindrà lloc el mes de gener de 2022, i finalment la tercera sessió dedicada a la dansa i/o circ es durà a terme el mes de maig de 2022.

Samfaina de Colors, Les Anxovetes i Marcel Tomàs
La resta d’espectacles musicals que es programen aquest mes de novembre al Teatre La Gorga son: “Andròmines”, de Cia. Samfaina de Colors, que tindrà lloc els dies 18 i 19, i que és adreçat als alumnes de Cicle Infantil I-4 i I-5. Per als alumnes de cicle Infantil Inicial i Mitjà 1r, 2n i 3r, els dies 23 i 24, s’ha programat l’espectacle “Ondina”, del grup d’havaneres Les Anxovetes.

Finalment per als alumnes de cicle Infantil Mitjà i Superior 4t, 5è i 6è s’ha programat l’espectacle “Els colors de DukeEllington”, de Cascai Teatre, al capdavant del qual hi ha l’actor Marcel Tomàs, i que per aquesta producció compta amb la participació de diversos integrants de la Girona Jazz Project.

A cada convocatòria trimestral que es fa a les escoles, s’adjunten els dossiers pedagògics de les companyies participants i els links dels espectacles per tal que des dels centres educatius es treballi l’activitat amb els alumnes abans i també després d’assistir als espectacles programats, i així treure el màxim profit de cada experiència.

Un total de 1693 alumnes de les escoles d’infantil i primària de Palamós i també del municipi de Vall-llobrega, participen d’aquest programa amb voluntat totalment inclusiva.

La programació de la Campanya de Teatre per a Escolars és finançada per l’Ajuntament de Palamós amb el suport de la Direcció General de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat