Arrenca la Festa Major de Palamós 2023, amb més de 40 activitats programades que es recullen, en un clic, a l’App municipal

Durant aquests dies de Festa Major de Palamós l’Ajuntament posa a disposició dels ciutadans tota la informació de la programació i les propostes relacionades amb l’agenda festiva, mitjançant un apartat específic inclòs dins l’APP municipal.

D’aquesta manera els usuaris poden consultar amb comoditat i rapidesa tot el programa de la Festa Major 2023, per dia o per lloc de celebració i geolocalitzats mitjançant Google Maps. Aquesta aplicació també permet situar tots els aparcaments del municipi, saber les capacitats d’estacionament de cadascun i la seva distància a peu del centre de la vila. Aquesta APP es pot descarregar de forma gratuïta tant en telèfons amb tecnologia Android com els iOS.

Els actes previs
La Festa Major de Palamós 2023 inclou un total de 45 activitats, que engloben les que s’iniciaran en el seu programa previ, (del 16 al 22 de juny) i les del període pròpiemant de Festa Major (del 23 al 26 de juny). D’aquesta manera, avui divendres 16 de juny, s’enceta la prèvia amb actes com el que tindrà lloc a les 18 h, la conferència “Els pintors paisatgistes a principis del segle XX, en diàleg amb els pintors de l’escola de Palamós”, que es durà a terme a la Capella del Carme; i tot seguit, a les 19 h, la Biblioteca municipal acollirà la inauguració de l’exposició temporal col·lectiva de pintura de socis del Cercle Artístic Palamós.

El diumenge 18 de juny la jornada s’obrirà a les 8 h, amb la tradicional Marxa Mar i Muntanya Vila de Palamós, que li seguirà a les 10 h la trobada gegantera amb les colles de Sant Feliu de Guíxols, Maçanet de La Selva, Castellbisbal, Caldes de Malavella i la Colla Gegantera de Palamós. I a les 19 h, al parc del Convent dels Agustins, el concert amb la formació Palamós Gospel Choir. El dia 20 de juny tindrà lloc les atraccions de fira sense sorolls, de 17 a 19 h, per a persones amb sensibilitat auditiva, i dins el projecte Ciutat Educadora.

Dimecres 21 de juny es duran a terme les inauguracions de les exposicions “Costa Esbravada”, al Museu de la Pesca; i “Música i pintura” a la galeria Monalis. A les 21:30 h, el moll pesquer acollirà la XXIV edició de la Primera Nit d’Estiu, amb una cantada d’havaneres amb el grup Port-Bo, i el dijous 22, Correbars, que organitza l’Associació Les Folloneres, a les 18 h, des de plaça Catalunya; i la primera nit de Barraques (ubicades a la platja), amb el Concurs Gambarock 2023.

La Festa Major de Palamós 2023
Els actes festius centrals es duran a terme del 23 al 26 de juny, programant prop d’una trentena d’activitats pensades per al gaudi de tothom. Concerts, balls, actes infantils i familiars, castell de focs o espectacles, seran algunes de les propostes previstes enguany, que es duran a terme, majoritàriament, a l’aire lliure.

El dia 23 de juny la festa l’obrirà el Palamós Club de Futbol, realitzant el tradicional pregó al parc del Convent dels Agustins, i amb motiu de la celebració enguany del 125è aniversari d’aquesta destacada entitat esportiva. Aquest dia la plaça de Mossèn Gumersind acollirà, a partir de les 21 h, el sopar popular i el posterior ball de revetlla amb el conjunt “Parfills”. La jornada es tancarà amb la programació musical de Barraques que aquest dia inclourà les actuacions de “Clima” i “La masovera barbuda”, així com la participació de la formació local “Repercussió”.

La diada de Sant Joan s’encetarà amb la Missa solemne a les 12 h, a l’església de Santa Maria, en la qual es comptarà amb la participació de la coral El Progrés. Aquest dia, 24 de juny, de 18 a 21 h, s’habilitarà al passeig del Mar, un espai de jocs per a tota la família, amb activitats dedicades al Món del circ. A les 19:30 h la plaça de Josep Sarquella acollirà el concert de Festa Major amb l’orquestra Selvatana; una destacada formació musical que a les 23 h, oferirà en el mateix indret, el tradicional ball de Festa Major.

A les 23 h, l’oferta musical de la programació festiva serà molt variada, amb un concert de jazz dels anys 40 i 50, al parc del Convent dels Agustins, a càrrec de Joan Mar Sauqué Trio i Blanca Funes. I amb les actuacions de les formacions Cotton Guest, Auxili i Kharloss Selektah, al recinte de Barraques.

Diumenge 25 de juny el Club de Golf i Pitch&Putt Palamós organitza el torneig social de Festa Major, a les 10 h, al Mas Tapiolas, mentre que a les 12 h el Museu de la pesca durà a terme una visita guiada al castell de Sant Esteve de La Fosca.

El passeig del Mar acollirà tres propostes diferents. L’espai lúdic familiar, a partir de les 18 h i adreçat a nadons i infants de 0 a 12 anys. La coreografia “Danses d’arrel” amb la formació Cobosmika, a les 19:30 h; i la ballada de sardanes a les 20h, organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava. Més tard, a les 20:30 h, l’Associació Club de Fans dels 60s 70s 80s, iniciarà el 6è Sopar popular amb l’actuació del duet Aria, a la plaça del Suro.

L’oferta musical tindrà continuïtat a les 23 h, en tres punts diferents del municipi i per a tots els gustos. El concert que oferirà de Miss Thunder&The Souldelics, al parc del Convent dels Agustins, amb el millor funky i soul. L’actuació del cantautor Miquel del Roig a la plaça de Sant Pere, i la participació en el recinte de Barraques, de les reconegudes formacions The Covers i The Missip Band.

El darrer dia de la Festa Major de Palamós, 26 de juny, s’iniciarà amb una visita guiada al poblat iber de Castell. La tarda engegarà la programació festiva a les 19h, a la plaça de Catalunya, amb l’espectacle de màgia Obre els ulls, amb Pau Segalés. Continuarà a les 19:30 h, amb la música de ball del Trio Genions, a la plaça Comptes de Palamós; a les 20 h, la ballada de sardanes amb la Cobla Baix Empordà, al passeig del Mar; i finalment els focs artificials de cloenda, que tindran lloc a les 23:30 h a la platja Gran, i seran a càrrec de la pirotècnia Estalella.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp