Arrenquen els actes centrals de la festivitat de Sant Jordi a Palamós

Palamós engega aquesta tarda (19/04/23), els actes centrals de la festivitat de Sant Jordi, que culminaran diumenge vinent, 23 d’abril, amb la Diada. La programació prèvia ja es va encetar la setmana passada amb la programació de teatre, de presentació de llibre o bé amb una sessió dels Bibliomenuts, aquesta darrera activitat a la Biblioteca Municipal.

Avui dimecres, a les 18 h, tindrà lloc la presentació del llibre “L’esquerda”, d’Elisabet Moreno, que es durà a terme al Museu de la Pesca. Demà dijous, a les 17:30 h, el Teatre La Gorga acollirà una edició especial de l’Hora del conte, a càrrec d’Olga Cercós, la qual presentarà “Contes de Josep Vallverdú” amb motiu del cent aniversari del naixement d’aquest escriptor, i posteriorment, es realitzarà el lliurament de premis del XXI Concurs de Dibuix, que organitza la Biblioteca “Lluís Barceló i Bou”. L’acte compta amb entrada gratuïta, però cal retirar l’entrada al web: www.lagorga.cat

La revetlla del cap de setmana de Sant Jordi
Divendres vinent el programa d’activitats inclou la revetlla del cap de setmana de la Diada, que s’iniciarà a partir de les 19 h a la Biblioteca Municipal, amb una primera activitat anomenada “Amb veu pròpia”, on els alumnes del taller d’escriptura que organitza la Biblioteca, llegiran alguns dels textos que han treballat, fent visible la tasca que es realitza en aquest taller.

Posteriorment, serà el torn per a la proposta “Pel gust de dir”. Es tracta d’un recital de poesia a càrrec d’actors i actrius de Gespa Teatre, que comptarà amb l’acompanyament musical del grup Trièdric. Aquest acte és gratuït, però cal fer reserva prèvia de localitat al telèfon 972 60 07 08 o al correu electrònic biblioteca@palamos.cat.

Les propostes de revetlla es tancaran el divendres amb un show-cooking de lectures maridades amb cuina del peix, que tindrà lloc a partir de les 20 h, a l’Espai del Peix. El preu per persona d’aquesta activitat és de 25€ (tickets.museudelapesca.org)

Dissabte 22 d’abril, la programació de Sant Jordi a Palamós acollirà la presentació de dos llibres. Es tracta del titulat “Converses de Taverna. Transcripcions, acompanyaments i altres misteris”, del qual és autor Jordi Policarp, que es presentarà a les 12:30 h, al Museu de la Pesca.

Posteriorment a les 18 h, li agafarà el relleu la Capella del Carme on tindrà lloc la presentació del llibre “Vides regalades” de Marga Nadal.

La Diada de Sant Jordi, amb fira, Lectura Continuada i concert
L’acte central de la Diada tornarà a ser la tradicional fira de Sant Jordi, de llibres i roses, que organitzada per l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, té lloc dins l’àmbit format pel carrer Major, carrer Cervantes i la plaça dels Arbres. Des de les 10 del matí i fins a les 20 h del vespre, estaran exposades per a tot el públic interessat, més d’una trentena de parades de professionals i d’entitats locals, muntades en tot el recorregut d’aquests carrers.

Coincidint amb l’inici de la fira també es posarà en marxa, a la plaça de la Vila, la 14a edició de la Lectura Continuada que organitza la Biblioteca Municipal. En aquesta ocasió l’activitat farà protagonista el llibre “Frederic Pujulà: Recordances a cavall de dos segles”, que fa una aproximació a aquest escriptor, periodista i esperantista palamosí.

Des de les 11 i fins a les 14 h, també tindrà lloc l’activitat “80 veus de dones per Sant Jordi” que l’Associació de Dones de Palamós i Sant Joan, durà a terme al carrer de la Roda.

La sardana tindrà un destacat espai a la jornada, amb la realització d’una ballada que es durà a terme a les 12 h, al passeig del Mar; i el posterior concert titulat “Mariona, la musa de Toldrà”, que acollirà el Teatre la Gorga, a les 18 h (entrades a 12 €, i a 5 € per als socis de l’ASCB, a www.lagorga.cat). En tots dos casos la cobla protagonista serà la Ciutat de Girona. Les dues activitats són organitzades per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Dins aquesta programació de Sant Jordi, cal destacar que el divendres 28 d’abril tindrà lloc l’acte de lliurament del premi de recerca Vila de Palamós 2022-2023, i la presentació dels treballs guanyadors de l’edició 2021-2022. Aquest acte és organitzat pel Servei d’Arxiu Municipal i tindrà lloc al local municipal polivalent de les galeries Carme, a partir de les 19 h.

Des del passat 14 d’abril la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós acull l’exposició pictòrica del llegat Francesc Galí. Aquesta mostra és organitzada per l’Àrea de Cultura i Patrimoni i permet conèixer una desena d’obres de diversos estils i autors d’aquest fons artístic municipal, que amb el títol “La ciència-ficció en el llegat Francesc Galí”, romandrà exposada a l’Ajuntament de Palamós durant els mesos vinents, on es podrà visitar a en horari d’atenció a públic (de 9 a 14 h).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp