Avui s’obriran els actes que tindran lloc a Palamós amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya

Palamós organitza, avui dilluns 10 i demà dimarts 11 de setembre, els actes festius i institucionals per celebrar la Diada Nacional de Catalunya.

El programa previst s’obrirà avui dilluns amb dues propostes que esdevenen la revetlla de la Diada.

Actes de revetlla
Per una banda, a les 19 h del vespre la plaça Catalunya acollirà un concert organitzat per l’Àrea de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Palamós i que en aquesta ocasió serà a càrrec de la formació Corrandes són Corrandes, amb el seu espectacle “Lligadetes amb un fil”, mitjançant el qual es fa protagonista aquells temes de la música tradicional catalana, que propicien dinàmiques de ball folk i cançó de text improvisat.

Posteriorment a les 22 h s’iniciarà la segona activitat del dia, la Marxa de Torxes que es farà pel Passeig del Mar, amb punt de trobada al monument dels pescadors. Aquesta marxa està organitzada des d’Òmnium Cultural i l’ANC Palamós.

La Diada a Palamós
Demà dimarts 11 de setembre, la Diada s’iniciarà a les 11 h del matí amb una cercavila de gegants i grallers de Palamós, que sortirà des de l’Ajuntament i recorrerà els carrers més cèntrics del municipi fins a arribar a la plaça Catalunya.

A les 11.30 h començaran els actes oficials de la Diada Nacional de Catalunya que s’iniciarà amb un ball de gegants, a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Palamós. Tot seguit es farà la hissada de la senyera que anirà acompanyada amb la peça musical “Cant dels pobles”, que interpretaran conjuntament les diferents corals palamosines.

Això donarà pas a l’ofrena floral conjunta que fa el consistori palamosí en nom de tot el municipi al monument dedicat al poema ‘Les Tombes Flamejants’ de Ventura Gassol, situat a la mateixa plaça Catalunya, i la posterior lectura del manifest institucional.

Un cop finalitzada la lectura, la coral conjunta interpretarà l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’, que tancarà l’acte institucional.

A les 12 h del migdia, és prevista la sortida dels autocars que marxaran en direcció a Barcelona amb tots aquells palamosins i palamosines participants en els actes organitzats a la ciutat comtal per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

A Palamós, els actes oficials de la Diada culminaran amb la ballada de sardanes que es farà a les 19 h, al Passeig del Mar, a càrrec de la Cobla Bisbal Jove, i organitzada per l’Agrupació Sardanista Costa Brava.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat