Campanya a Palamós per a conscienciar els ciutadans sobre el bon ús de les illes emergents

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós ha iniciat una campanya al municipi que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el bon ús de les àrees d’aportació de residus i, concretament, el de les illes emergents.

Educador ambiental
Durant la campanya un educador ambiental visita, coincidint amb els dijous i en horari d’utilització per part dels usuaris, les diverses illes emergents ubicades a la vila, una per setmana, per assessorar els veïns i de manera directa, sobre el correcte ús d’aquestes àrees d’aportació.

Aprofitant que aquests usuaris aporten les seves deixalles en aquell moment, es recorda als veïns que no es poden deixar residus fora dels contenidors, o fer-ho fora dels horaris establerts (de 20 h de la tarda a 00 h de la nit) així com el tipus de fracció que va a cadascun dels contenidors i la manera d’abocar-lo.

També es recorda als grans productors: establiments, restaurants i comerços, que només poden utilitzar els contenidors de rebuig d’aquestes àrees, ja que per a la resta de les fraccions que generen aquests negocis ja tenen a la seva disposició un servei de recollida de residus porta a porta.

Noves portelles als contenidors
Aquesta acció informativa coincideix amb la modificació de les tapes dels contenidors de les diverses fraccions, que ara incorporen una portella adequada a les mesures del residu que si ha d’abocar. Aquesta modificació de la boca d’entrada dels contenidors pretén evitar que els usuaris de les illes emergents puguin abocar, per equivocació o negligència, residus que no corresponen a la fracció que es recull a cada contenidor.

L’objectiu d’aquestes mesures que aplica l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, és seguir fomentant la recollida selectiva al municipi i, alhora, poder augmentar la qualitat del material recollit a cada fracció.

Illes emergents
El sistema d’illes emergents està format per contenidors de les fraccions d’envasos lleugers, vidre, paper i cartó, matèria orgànica i rebuig, i a diferència de les àrees d’aportació convencionals, aquests es retiren del carrer durant nou hores (entre les 9 del matí i les 18 h de la tarda).

Aquest sistema es va començar a implantar a Palamós l’estiu de 2013 i en l’actualitat es poden trobar unitats d’illes emergents al Barri Vell (carrers d’Adrià Álvarez i de Salvador Albert i Pey), passeig del Mar, plaça de Catalunya, Planassa i avinguda de Catalunya.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp