El pròxim dilluns 15 de novembre el canal de televisió temàtic Canal Cocina (emissió a través de les plataformes digitals) emetrà un programa dedicat íntegrament a la gamba de Palamós.
Aquest monogràfic, amb una durada de 25 minuts, forma part de l’espai Despensa Mediterrània, presentat pel cuiner de l’Escala, Jordi Jacas, i realitzat per la productora gironina Visual 13, amb el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Despensa Mediterránea presenta els productes culinaris més genuïns de les comarques gironines amb un total de 13 capítols que s’emeten a Canal Cocina des del passat dia 1 de novembre i fins al 24 de gener.
LA GAMBA DE PALAMÓS
El programa dedicat a la gamba de Palamós farà un ampli recorregut per tot el procés que comporta el consum d’aquest destacat producte culinari palamosí, des de la seva captura, la comercialització i fins arribar pròpiament a l’elaboració culinària.
Les imatges que formaran part d’aquest monogràfic van ser enregistrades el passat mes d’agost, on l’equip del programa va poder fer el seguiment d’una jornada de pesca de la gamba a bord de la barca d’arrossegament del port palamosí, Perla IV. El reportatge va seguir amb la visita a la llotja de la mà del president de la Confraria de Pescadors de Palamós, amb la subhasta del producte i la venda de la gamba a les peixateries.
El recorregut va continuar sempre prop del mar, per això es va escollir una de les barraques de cala S’Alguer per a cuinar el producte, amb una fregida de gambes que va realitzar el pescador local Antoni Albalat i que va comptar amb l’acompanyament musical de l’havanera, a càrrec dels membres de la formació Port-Bo. Aquesta xefla culinària es va arrodonir amb un bon cremat que va elaborar el palamosí Àngel Romero.
TRES EMISSIONS EL MATEIX DIA
El monogràfic de la gamba de Palamós es podrà veure dilluns 15 de novembre per Canal Cocina en tres emissions diferents, a les 11 h del matí, les 5 de la tarda, i a 2/4 d’1 de la matinada.
La gamba de Palamós, l’ovella ripollesa, el préssec i la poma de Girona, la vedella dels Pirineus, són alguns dels productes que protagonitzen el programa Despensa Mediterránea, dedicat als millors ingredients de la cuina gironina.
Canal Cocina és un canal dedicat exclusivament a la cuina amb una programació ininterrompuda de 24 hores i que compta amb la participació de cuiners de gran prestigi internacional.