Cap de setmana de carnaval a Palamós amb rècords de públic i participants

Palamós ha viscut durant aquest passat cap de setmana, les jornades centrals del seu carnaval 2014, que cada any es converteix en la festa major d’hivern de la vila, amb una alta participació de públic visitant i de grups i colles del municipi que s’aboquen a la celebració festiva dels actes que s’inclouen en el carnestoltes.

Precisament l’acte central és el de la Gran Rua que dissabte passat va concentrar en les principals avingudes de la vila a milers d’espectadors que van seguir les evolucions de les 26 comparses, 14 colles d’animació i 32 carrosses participants.

L’Ajuntament de Palamós felicita la Comissió del Carnaval i a totes les colles participants per l’èxit, un any més, d’aquesta activitat; així com per la tasca realitzada en aquest àmbit per la Brigada Municipal, la Creu Roja, la Policia Local, l’empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viaria i també a les àrees municipals de Cultura, Turisme i Promoció Econòmica.

El “Concurs de comerços” i “l’Exhibició de comparses”
Durant aquest cap de setmana de carnaval també van destacar el “Concurs de comerços i carrers ambientats” de divendres, on enguany es va incorporar com a novetat la ubicació de les carrosses de les colles d’animació en diversos punts de la zona comercial del municipi, mitjançant les quals es va posar ambientació a l’activitat.

Ahir diumenge Palamós va tornar a marcar la diferència amb els carnavals de la Costa Brava organitzant un any més el multitudinària “Exhibició de comparses” que enguany va comptar amb un miler d’espectadors que van poder seguir les evolucions dels 450 participants integrants de les 28 comparses que van concursar.

La Nau, el veritable Palau del carnestoltes
Amb actes com aquest o bé, com els de la nit de dissabte o el de l’obertura de la festa amb el “Sopar de colles del carnaval”, la nau municipal polivalent dels “50 metres” ubicada a la plaça del Suro, es converteix en un excel•lent equipament per a la realització dels principals actes del carnaval palamosí, convertint-se en un immillorable “Palau del carnestoltes”.

El darrer acte del carnaval de Palamós 2014 tindrà lloc el proper dimecres amb el tradicional “l’Enterrament de la sardina”. Aquest acte festiu tindrà com a destacat protagonista el Rei carnestoltes i també de les colles del Testament i dels Excarnestoltes.

L’enterrament s’iniciarà a les 16.30 h amb la cercavila de la carrossa de dol, seguirà amb la lectura del llegat a la placeta del carrer de la Roda i finalitzarà com és tradicional amb una gran sardinada popular a la platja Gran.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat