Conclou la 2a fase d’obres de conservació i millora a la finca municipal de Can Pere Tià

En les darreres setmanes ha finalitzat la segona fase de les obres de conservació i millora de l’edifici de la finca municipal de Can Pere Tià, situada al paratge de La Pietat, just a l’accés a la vall de la Bell-lloc.

Es tracta del projecte que ha impulsat l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós i que dóna continuïtat a les obres que en una primera fase ja es van realitzar en aquest equipament a principis de l’any passat, amb l’objectiu de millorar aquest espai municipal adequant les seves instal•lacions i donant-li la màxima polivalència.

Aquesta segona fase ha permès la finalització de les millores realitzades a la nau annexa a la casa. En aquest espai s’han consolidat parets, s’ha aplicat aïllament al sostre i s’han arranjat els terres, a banda de la millora de la instal•lació elèctrica i del canvi de les obertures. Cal destacar que ja en l’àmbit de la casa s’ha actuat en la reparació de les filtracions de la terrassa que cobreix el porxo, i s’han enderrocat alguns envans interiors per habilitar un ampli espai polivalent dins la casa.

Aquestes obres de manteniment han estat a càrrec d’una empresa constructora especialitzada amb un pressupost global de 32.093 euros.

Equipament multifuncional adreçat a les entitats
Amb les millores realitzades en els darrers anys, Can Pere Tià s’ha convertit en un equipament multifuncional, cada cop més utilitzat per a les entitats de la vila. Només en 2016, des de principi d’any i fins avui, un total de 15 entitats locals han sol•licitat a l’Ajuntament la utilització de la finca municipal per a poder realitzar alguna de les seves activitats.

Unitats d’horta
En aquest sentit cal destacar també la consolidació de l’activitat de la trentena d’unitats d’horta que hi ha actualment en funcionament a la finca. L’any 2014 es van posar en funcionament 22 horts i, el passat mes de juny, es van adjudicar 9 noves unitats.

Aquests horts, d’uns 50 m2 cadascun, són conreats per ciutadans i ciutadanes del municipi que ho han sol•licitat prioritzant la seva adjudicació a les persones en situació d’atur, sense prestació, les famílies nombroses, i les jubilades.

Del total de 31 horts en funcionament cal destacar que 2 parcel•les són reservades per l’Ajuntament per a formació i destinades als alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

La finca municipal de Can Pere Tià
La gestió d’ús de la finca municipal de Can Pere Tià és a càrrec de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós.

La propietat d’aquesta finca va ésser donada a l’Ajuntament de Palamós l’octubre de 1992 per la seva propietària la senyora Erika Schade, de nacionalitat alemanya, que va posar com a úniques condicions per aquesta donació que la finca es destinés a finalitats de caràcter social, cultural i juvenil, i que en pogués ser usufructuaria fins a la seva mort, que es va produir l’octubre de 2000.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat