Creu Roja Palamós realitzarà aquest estiu el servei de vigilància i socorrisme a les platges del municipi

L’Ajuntament de Palamós ha adjudicat el servei de socorrisme de les platges del municipi, a l’Assemblea Local de la Creu Roja, que d’aquesta manera torna a responsabilitzar-se de la vigilància d’aquests espais litorals de Palamós, vuit anys després de realitzar aquesta funció per darrera vegada.

Per a la realització d’aquesta tasca de socorrisme s’ubicaran punts de vigilància a les platges: Gran de Palamós, La Fosca, Castell i el Morro del Vedell, destinant un total de dotze socorristes i una embarcació de suport.

El servei a totes aquestes platges s’iniciarà coincidint amb la Festa Major del municipi, el 24 de juny, Sant Joan, i s’allargarà de manera ininterrompuda fins al 30 d’agost, de les 11 h del mati a les 19 h de la tarda.

Posteriorment al setembre la vigilància i socorrisme a les platges del municipi es durà terme coincidint amb els dos primers caps de setmana d’auqell mes, concretament els dies 5 i 6, i també l’11,12 i 13 de setembre.

A banda de la tasca de socorrisme, també es realitzarà servei de bany assistit a la platja Gran i a La Fosca, amb cita prèvia; el servei de polseres identificatives per a menors, i es realitzaran tasques de suport informatives de les mesures de prevenció de la Covid-19.

Creu Roja Palamós retorna de nou al servei de vigilància i socorrisme de les platges del municipi que va realitzar fins a l’estiu de l’any 2012. Posteriorment el servei va ser a càrrec de diverses empreses: Proactiva de 2013 al 2016; Aunar Group, de 2017 a 2018; i Marsave l’estiu passat.

Informadors de les mesures Covid-19
Les platges de Palamós també comptaran aquest estiu amb 10 informadors per ajudar als usuaris d’aquests espais litorals, a complir les mesures de seguretat de prevenció de la Covid-19.

Aquesta funció informativa i de control es durà a terme durant dos mesos, de l’1 de juliol al 31 d’agost, coincidint amb el període de màxima ocupació i ús d’aquests espais litorals.

Les funcions bàsiques d’aquests informadors serà la de vigilar i donar suport al compliment de la normativa a les zones de bany de les platges i cales de Palamós, recordant els protocols de seguretat i higiene que els usuaris d’aquests espais litorals hauran d’aplicar per evitar possibles contagis.

Aquesta tasca informativa se sumarà a la que ja fan actualment els cartells instal•lats a les platges del municipi els quals adverteixen, entre altres, de la necessitat de mantenir sempre una distància de seguretat de 2 metres respecte a la resta de persones i la distància de 4 metres entre para-sols.

També es fa referència a les normes de l’ús de dutxes i rentapeus que caldrà utilitzar de manera individual i mantenint la distància respecte a la resta de persones que esperen el torn. O bé de l’obligació d’utilitzar calçat per caminar per les passarel•les d’accés a les platges.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat