Crida per a participar a la jornada de donació de sang programada per al 27 de maig a Palamós

El Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donadors de Sang de Catalunya fan una crida per demanar la màxima participació ciutadana a les jornades de donació de sang que es programen arreu de Catalunya, i en el cas de Palamós, la que tindrà lloc el dissabte 27 de maig.

Actualment, a Catalunya calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats que hi ha. Tots els grups sanguinis són necessaris, però especialment l’A- i el 0-.

Avui hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

La jornada de donació de sang a Palamós tindrà lloc el dissabte 27 de maig al Centre d’Atenció Primària “Catalina Cargol” (carrer Hospital, 17), de 10 a 14 i de 16 a 20:30 h. Es pot fer reserva de cita prèvia a: donarsang.gencat.cat

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que: tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més, i en cas de ser dona, que no estigui embarassada.

Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.

Necessitat permanent
Ara per ara hi ha una necessitat permanent de sang. Els glòbuls vermells caduquen al cap de 42 dies i les plaquetes en només 5 dies, per la qual cosa calen donacions diàries per garantir que tots els malalts ingressats als hospitals tenen la sang necessària per als seus tractaments i operacions, també a l’estiu.

Cada dia calen moltes donacions per fer front a aquestes necessitats. D’aquestes, una part molt important es destina a persones que han tingut accidents o a operacions. Tot i això, també hi ha malalts que necessiten sang regularment, com els pacients de càncer, que reben plaquetes i glòbuls vermells.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp