Crida per a participar a la triple jornada de donació de sang programada per la setmana vinent a Palamós

El Banc de Sang i Teixits i l’Associació de Donadors de Sang de Catalunya fan una crida per demanar la màxima participació ciutadana a les donacions de sang que es programen arreu de Catalunya, i en el cas de Palamós, a la triple jornada prevista per la setmana vinent.

Es tracta concretament del dilluns 7, dimarts 8 i dimecres 9 d’agost, de 17:30 a 21:30 h, moment en el qual es duran a terme aquestes tres jornades, que el Banc de Sang i Teixits, i l’Associació de Donadors de Sang de Catalunya, realitzaran a la carpa que habilitaran al passeig del Mar (entre els carrers d’Enric Vincke i el de Mallorca) a l’alçada de l’estàtua dedicada als pescadors. Es pot fer reserva de cita prèvia a: donarsang.gencat.cat

Sota el lema “Toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides a l’estiu”, s’impulsa aquesta campanya a diversos punts turístics de Catalunya, aprofitant l’elevat nombre d’estiuejants que visiten aquests municipis del país. Aquesta campanya inclou regals per qui faci donació, concretament una entrada 2×1 per a visitar el Poble Espanyol, i a les poblacions de Palamós, Blanes, l’Escala i Figueres, els donants rebran un gelat de l’empresa Gironina Proasis.

El Banc de Sang i Teixits alerta que a Catalunya calen 40.000 donacions per donar resposta a les més de 30.000 transfusions previstes de sang, plasma o plaquetes que necessiten els pacients dels hospitals catalans. La situació és crítica, ja que actualment es tenen reserves per a 5/6 dies, quan l’òptim serien 8/9 dies i les necessitats als hospitals continuen creixent.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que: tingui entre 18 i 70 anys, pesi 50 quilos o més, i en cas de ser dona, que no estigui embarassada. Les persones que hagin anat a l’estranger de vacances poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si poden tenir algun impediment per donar sang.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat