Crida per augmentar el nombre de participants en el projecte de Voluntariat Educatiu que té lloc a Palamós

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós fa una crida als ciutadans del municipi per tal de sol•licitar la seva participació en el projecte Voluntariat Educatiu, que en la seva tercera edició tindrà lloc d’octubre a maig.

L’objectiu d’aquesta campanya és seguir incrementant el nombre de voluntaris que permetin donar resposta a la creixent demanada que cada any experimenta aquest projecte, que permet ajudar els escolars de la vila amb risc educatiu per tal que puguin superar amb èxit la seva escolarització, assessorant-los en la realització dels deures, creant-los hàbits i pautes d’estudis, i fomentant els valors de solidaritat i cooperació.

Cal destacar que l’objectiu dels organitzadors és poder treballar amb una ràtio d’infants per voluntari baixa, la qual cosa permet assegurar un millor funcionament del programa. És per això que també es requereix seguir incrementant el nombre de voluntaris participants en el projecte.

Inscripcions del voluntariat
Les persones interessades a poder-se sumar a aquest projecte cal que tinguin més de 16 anys, que coneguin els continguts de primària i/o ESO, el català i el castellà, i que disposin de temps les tardes de dimarts i/o dijous, per a la realització d’aquesta tasca.

Les inscripcions al Voluntariat Educatiu es poden fer, durant tot aquest mes de setembre, a l’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Palamós, ubicada a l’edifici de l’Aula d’Aprenentatge (carrer de la Riera 31), o bé al telèfon: 972 31 87 02.

Voluntariat Educatiu, en funcionament a Palamós des de 2014
El programa de Voluntariat Educatiu, aprovat pel Consell Escolar Municipal, es va posar en funcionament a Palamós l’any 2014 sota l’organització de l’Àrea municipal d’Ensenyament.

Aquest projecte compta amb la col•laboració directa de les AMPA de totes les escoles del municipi: Vila-Romà, La Vila, La Salle, Vedruna i l’Institut Palamós, els claustres dels mateixos centres educatius, el Nucli Impulsor del Projecte Educatiu de Ciutat i l’Ajuntament de Palamós en el marc del Projecte Palamós Ciutat Educadora i amb la participació de l’Àrea municipal d’Acció Social i Ciutadana.

L’èxit d’un projecte pioner
Les dues edicions realitzades fins ara han superat, a cada curs, el centenar d’alumnes participants i la vintena de voluntaris inscrits, amb excel•lents resultats tant en l’àmbit acadèmic com emocional dels alumnes.

Els agents implicats en aquest projecte han confirmat a cada edició el bon rendiment obtingut en una proposta educativa que esdevé pionera en el seu concepte transversal i de municipi.

Els tutors d’aquests infants i joves destaquen que en la majoria dels casos s’obté la millora en el rendiment acadèmic dels alumnes participants, amb un increment en la preparació dels exàmens per part d’aquests joves, i també en la regularitat de la realització dels deures així com una millora en la seva presentació.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp