David Sagrera Serrano és nomenat nou Síndic Municipal de Greuges de Palamós

Ahir dimarts 12 de gener el Ple de l’Ajuntament de Palamós va designar al palamosí David Sagrera Serrano i per unanimitat de tots els grups representats al consistori, nou Síndic de Greuges del municipi, en substitució de Jordi Sistach que ha realitzat aquesta funció durant prop d’11 anys.

Ara, un cop designat el nou Síndic de Greuges per part del Ple l’acord es publicarà al Butlletí Oficial de la Província, i no serà fins al proper mes de febrer que David Sagrera prendrà oficialment possessió del càrrec, en un acte que tindrà lloc en el ple municipal on també s’acomiadarà el Síndic actual Jordi Sistach que es troba en pròrroga de funcions després que el febrer passat ja va superar els 10 anys com a Síndic, el termini màxim de vigència que es contempla per al desenvolupament d’aquest càrrec.

El nou Síndic
David Sagrera, casat i amb dos fills, va néixer a Barcelona l’any 1956. La seva formació és la d’arquitecte, tot i que professionalment s’ha dedicat principalment a la banca fins a la seva jubilació, l’any 2013.

Des de la seva arribada a Palamós l’any 1983 ha estat sempre una persona molt implicada en l’activitat social i cultural de la vila participant activament en associacions, entitats i projectes locals.

Ha estat president de l’AMPA del CEIP La Vila i secretari de l’AMPA de l’IES Palamós. Col•laborador amb Ràdio Palamós (on també ha format part del Consell d’Administració) i TV Palamós en programes de divulgació cultural; i ha estat membre del Comitè d’Ètica Assistencial de l’Hospital de Palamós.

En l’àmbit cultural ha estat membre fundador de les tertúlies a la Biblioteca Municipal “Lluís Barceló i Bou”, membre fundador i vocal de la Junta de Joventuts Musicals de Palamós, i membre de la Junta de l’Associació teatral La Gespa, que ha presidit entre 2009 i 2015.

David Sagrera ha format part dels treballs d’elaboració del Projecte Educatiu de Ciutat, integrant el nucli impulsor de Ciutat Educadora.

També es destaca la seva participació en els treballs d’elaboració del Pla estratègic de Participació Ciutadana del qual forma part del seu Consell, així com la seva implicació en els projectes de Voluntariat per la llengua i en el de Voluntariat educatiu.

El Síndic Municipal de Greuges de Palamós
La funció principal del càrrec de Síndic Municipal de Greuges de Palamós és la de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels palamosins. Amb aquest objectiu el titular del càrrec atén les peticions i queixes voluntàries dels ciutadans de Palamós que per raons administratives, econòmiques o polítiques se senten perjudicats pel funcionament de l’administració local o per les decisions preses per qualsevol dels òrgans del Consistori.

Per a garantir aquesta tasca el Síndic no està subjecte a cap mandat imperatiu i no rep instruccions de cap autoritat, exercint la seva funció amb total independència i objectivitat. Aquesta institució municipal es configura doncs com un òrgan de conciliació amb la finalitat de resoldre el major nombre de conflictes que es plantegen entre l’administració municipal i els ciutadans.

En l’exercici de la seva funció el Síndic té la facultat de recaptar tota la informació i la documentació que consideri necessària sobre l’activitat de l’administració municipal, de les autoritats i del personal que en depèn, així com sobre les activitats, les autoritats o el personal que es trobin adscrits a un servei públic local. El Síndic té especialment cura que l’administració resolgui en el temps i en la forma pertinents les peticions i els recursos que li hagin estat formulats o presentats.

Amb l’interès de poder garantir les millors condicions per a l’exercici de la seva funció i atendre les visites i consultes dels palamosins, la seu del Síndic de Greuges de Palamós està situada en un edifici externalitzat del mateix Ajuntament, ubicada al carrer de Mauri Vilar, 17, en ple barri vell del municipi i molt a prop del carrer Major.

A banda del Síndic, aquesta oficina està atesa per personal administratiu i el contacte es pot realitzar presencialment o bé al telèfon 972 60 09 73, i per correu electrònic a l’adreça: sindicdegreuges@palamos.cat

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp