Demà arriba a la Capella del Carme, de Palamós, l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”

Demà divendres 12 de febrer s’inaugura en l’espai cultural de la Capella del Carme de Palamós, l’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya”, creada per l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, sota la coordinació del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

L’acte d’inauguració es durà a terme a les 18 h i comptarà amb la presència de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig Martorell, i del director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig Gordi.

Posar en valor l’arquitectura tradicional catalana
L’exposició “Construint el territori. Arquitectura tradicional i paisatge a Catalunya” posa en valor l’arquitectura tradicional catalana en tota la seva diversitat territorial i tipològica. Aquesta mostra presenta des d’una perspectiva etnològica la relació home-medi-arquitectura, amb una aproximació a diferents paisatges i entorns històrics, culturals i productius rurals de Catalunya.

D’aquesta manera l’exposició vol reflexionar sobre com es combinen el medi, les formes de vida, la tecnologia, les relacions socials i les maneres d’entendre el món per donar forma als nostres paisatges humans, a través dels elements arquitectònics com a peces fonamentals.

El Museu de la Pesca ha participat en la definició de l’apartat dedicat a la costa. El litoral i la costa juguen un paper destacat a l’exposició, amb una arquitectura definida per les activitats i les formes de vida pròpies del medi marítim: assentaments, barris, cases, barraques o botigues, tenyidors, ermites, molls o camins de ronda, entre molts altres elements que es poden veure a la mostra.

Exposició itinerant
Palamós és primera parada d’un circuit itinerant que, després la inauguració oficial a Cervera, realitzada el passat 27 de novembre, durà l’exposició a diferents museus i espais patrimonials del país.

En aquest sentit, és el primer cop que la Capella del Carme. Espai d’Art i Patrimoni, acull una exposició temporal d’aquestes característiques, que es podrà visitar fins al 13 de març, tots els divendres i dissabtes de 17 a 20 h, i diumenges i festius d’11 a 14 h. Per això l’interior canviarà la seva fisonomia per adaptar-se als nous continguts expositius.

Capella del Carme, espai d’art i patrimoni
La capella del Carme i com a equipament cultural (c/ Mn. Miquel Costa, 25) va ser inaugurat el mes de març de l’any passat, amb l’objectiu de donar a conèixer la història del municipi, essent punt de sortida de rutes urbanes i d’activitats al voltant del patrimoni cultural i natural.

També inclou l’Espai d’Art Ezequiel Torroella, que més enllà de perpetuar la memòria del pintor palamosí exposant-hi temporalment les seves obres, és un motor per a la promoció de les arts i del patrimoni local, una tasca que aquest artista sempre va dur a terme col•laborant amb la població i concretament a través del Cercle Artístic de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat