Demà dimecres el port de Palamós acull unes jornades sobre la importància de negoci que suposa el turisme de creuers per a Girona i la Costa Brava

Davant la importància que suposa el turisme de creuer pel municipi de Palamós i, des del seu port, a les comarques gironines, l’organisme Costa Brava Cruises Ports (format per l’Ajuntament de Palamós, i l’Ajuntament de Roses, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ports de la Generalitat, i les Cambres de Comerç de Palamós i Girona) organitza demà dimecres 26 de febrer i dins el programa de formació 360º del Patronat de Turisme CB-Gi, una jornada sobre el turisme de creuers, com a nova oportunitat de negoci a la Costa Brava i Girona.

Aquesta jornada està adreçada principalment als representants d’empreses i establiments de l’àmbit comercial i turístic de la Costa Brava i comarques Gironines, als quals també els repercuteix en oportunitat de negoci l’arribada de creuers als ports de Palamós i a la badia de Roses. Més d’un centenar de persones ja s’han inscrit a les jornades, entre les quals es destaquen els representants de l’Associació per al Foment Empresarial del Comerç i Turisme de Palamós (FECOTUR).

Participació de destacats representants del sector creuerista de l’Estat
L’activitat tindrà lloc a l’Espai del Peix (situat a la llotja del port pesquer de Palamós) de les 9.30 i fins a les 14 h.

Aquesta jornada comptarà amb la participació, com a ponents, de destacats representants del sector creuerista de l’Estat, concretament del vicepresident de la companyia de creuers Pullmantur, Eduardo López; i de la responsable al Mediterrani de l’empresa turoperadora Intercruises, Virginia Quintairos, així com de la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez.

Amb la realització d’aquesta activitat es vol fomentar el contacte amb el sector turístic del territori potenciant la seva formació en l’àmbit dels creuers i creant un espai de diàleg on poder intercanviar opinions i experiències en aquest camp.

L’alcaldessa de Palamós i el President de la Diputació de Girona, obriran aquestes jornades, que també comptaran amb la presència de l’alcaldessa de Roses, els presidents de les Cambres de Comerç de Palamós i de Girona, representants de Ports de la Generalitat, així com del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona.

L’impacte econòmic
L’estimació de l’impacte econòmic que deixen 46.000 passatgers i el 50% de la tripulació que desembarca durant la temporada 2014 entre la Costa Brava i les Terres de l‘Ebre és de 3 milions d’euros.

Segons l’informe de la CLIA EUROPE (associació de navilieres europees) sobre les aportacions del sector de creuers a Europa, s’inclouen excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis.

En aquest sentit cal destacar que el port de Palamós durant aquest any 2014 preveu assolir 40.000 passatgers amb un total de 36 escales, incrementant un 33% respecte al 2013. Això suposa nous records per al port palamosí que segueix incrementant volum de creueristes cada any.

La repercussió al comerç local
L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós va realitzar durant la temporada 2011 de creuers turístics al port palamosí, un complert estudi de les compres que el passatge d’aquests vaixells realitza durant l’any al comerç local.

El resultat de l’estudi va revelar que els creueristes que van fer escala durant el 2011 a Palamós varen realitzar un total de 5.629 compres al comerç local. Aquest estudi es va duu a terme sobre una mostra de 20 vaixells, del total de 33 escales que es van fer aquell any al port de Palamós.

Per a poder realitzar aquest estudi es va demanar al comerç palamosí que utilitzés bosses amb els anagrames de les botigues per tal d’identificar la procedència de les compres que el passatge embarcava. El nombre de compres es varen comptabilitzar per part del personal de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Palamós al punt d’informació ubicat a la Terminal de Creuers del port palamosí.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat