Demà divendres tindrà lloc la posada en funcionament de la il·luminació nadalenca a Palamós, amb un acte festiu d’encesa de llums

Demà divendres, 2 de desembre, Palamós posarà en marxa la il·luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal·lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.

Per tal de poder fer l’estrena d’aquesta decoració lluminosa, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós amb la col·laboració de l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), han previst realitzar un acte festiu d’encesa de la il·luminació que tindrà lloc a partir de les 18 h, concretament a la cruïlla situada entre la plaça dels Arbres i el carrer Major, dins l’eix comercial central del municipi.

L’estrena de la il·luminació als carrers de Palamós es fa just abans del pont festiu del desembre, obrint d’aquesta manera, la campanya comercial de Nadal als establiments de Palamós.

Espectacle infantil
Aquest acte comptarà amb la participació de la companyia palamosina “Fefe i Cia”, que oferirà un espectacle infantil, amb un ampli repertori de cançons per al gaudi dels més petits. Precisament els infants presents en aquesta activitat seran els responsables, a partir de les 18:30 h, de posar en funcionament la decoració lumínica de Nadal als carrers de la vila.

La gran esfera de llum de la plaça dels Arbres
La protagonista de l’acte d’encesa de demà serà una gran esfera, una figura en 3D i en forma de bola de Nadal, que s’ha ubicat sobre el paviment, concretament en aquest punt de la plaça dels Arbres amb la confluència amb el carrer Major, i que s’il·luminarà completament amb llums LED.

Aquest element de prop de quatre metres de diàmetre, substitueix l’arbre de Nadal que en els darrers anys s’ha ubicat en aquest espai cèntric del municipi. El disseny de l’esfera permetrà l’accés al seu interior, fent la funció de “photocall”, possibilitant que tothom qui vulgui pugui fer-se la seva foto nadalenca.

La il·luminació nadalenca a Palamós
Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament i, fins passada la festivitat de Reis, el sistema lluminós de Nadal.

En els darrers anys Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED, amb l’objectiu de continuar reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic.

Les tasques d’ubicació d’aquesta decoració lluminosa varen començar a principis del mes passat, amb la instal·lació de cortines de llum, que es troben situades en el carrer Major, a diversos carrers del barri vell de Palamós i també del nucli antic de Sant Joan.

També s’ha instal·lat el fil de llum de colors que en els darrers anys decora zones com l’avinguda de la Llibertat i el carrer d’Àngel Guimerà, així com a la plaça de Catalunya.

Com en els darrers anys també es decora amb llum tots els giratoris de l’avinguda de Catalunya, així com els situats a la ronda de l’Est. A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià, l’avinguda de Catalunya, Enric Vincke o zona de La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il·luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’han ubicat rètols lluminosos, amb la frase “Bones Festes”, a l’entrada al municipi pel carrer del Mar, a la Llar d’Infants, al Pavelló d’Esports, a la Biblioteca Municipal o a la nau polivalent dels “50 metres”.

L’original llum dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il·luminació.

Aquesta decoració es basa en la col·locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema de llum amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

El cost global que té la instal·lació de la il·luminació nadalenca a Palamós, amb el lloguer de garlandes i el manteniment del material en propietat, és d’uns 16.000 euros.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat