Demà entrarà en funcionament la zona específica per a animals de companyia que s’ha delimitat a la platja Gran de Palamós

Demà dijous, 1 de novembre, l’Ajuntament de Palamós posarà en funcionament la zona específica per a animals de companyia que s’ha ubicat a la platja Gran de Palamós.

Durant aquesta setmana s’han realitzat els treballs d’ubicació a la platja Gran dels cartells i de les balises de fusta que delimiten aquest espai, d’uns 1300 m2 i amb accés al mar, que se situa en l’àmbit d’aquesta platja més proper al final del terme municipal, aproximadament entre el carrer de Nàpols i el carrer del Mar.

La zona específica per a animals de companyia a la platja Gran s’habilitarà només temporalment, entre l’1 de novembre i el 15 de març, període en el qual els gossos podran accedir-hi acompanyats dels seus propietaris i anar-hi deslligats.

Cal destacar que dins la zona habilitada, i tal com especifiquen els cartells informatius que s’hi han ubicat, és obligatori la recollida dels excrements, que els animals que hi accedeixin han d’estar correctament desparasitats, i que l’ús d’aquest àmbit de platja per part dels animals de companyia ha de ser respectuós amb la resta d’usuaris de la platja, doncs no és una zona exclusiva per als animals de companyia.

La creació d’aquest espai és fruit del procés de participació ciutadana vinculada a la redacció de la nova Ordenança municipal de tinença d’animals que es va aprovar a principis d’aquest any, on entre les propostes presentades es demanava delimitar un espai de platja per al gaudi de les mascotes.

Zones d’esbarjo per a gossos
Precisament aquesta nova Ordenança contempla també la creació al municipi de dues zones d’esbarjo per a gossos, de les quals l’Ajuntament de Palamós iniciarà en breu el projecte d’habilitació de la primera que se situarà prop de l’skate park de la zona esportiva municipal “Josep Massot i Sais”.

Aquest espai s’equiparà amb aigua corrent, bancs i arbrat, així com amb una tanca perimetral, i els gossos podran anar-hi deslligats sempre amb la presència del seu propietari.

Nova Ordenança de tinença d’animals
El Ple de l’Ajuntament de Palamós va aprovar el mes de febrer d’aquest any l’Ordenança de protecció, control i tinença d’animals, que actualitzava la que hi havia en vigència fins aquell moment i que datava de l’any 2000.

La nova elaboració d’aquest document va comptar amb un ampli procés de participació ciutadana i amb la col•laboració de les entitats animalistes de la vila i comarca. L’Ordenança regula aspectes com la inspecció i vigilància, la recollida d’animals perduts i abandonats, el cens i la identificació o les infraccions i sancions.

També inclou la creació d’una comissió de seguiment de l’Ordenança per tal d’anar-la adaptant a noves situacions o necessitats que puguin generar, possibilitant que aquest sigui un instrument obert i periòdicament revisable.

Campanya de sensibilització
Coincidint amb l’entrada en vigència del nou reglament, l’Ajuntament de Palamós va realitzar una campanya per fomentar, entre els ciutadans, el correcte comportament dels animals domèstics a la via pública, sensibilitzant dels hàbits de conducta que cal complir als espais urbans, garantint la bona convivència entre animals i persones, i amb incidència directa a la recollida dels excrements.

L’acció informativa es va centrar en l’edició d’un tríptic, que sota el lema “No la caguis” explicava totes aquelles responsabilitats que té el propietari d’un animal domèstic i que recull l’Ordenança municipal de tinença d’animals. Aquesta campanya de sensibilització es va reforçar amb un treball divulgatiu a peu de carrer dels Agents Cívics municipals.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp