Demà Palamós dona el tret de sortida a la primera edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

La cursa popular del Baix Empordà, Correpoble, ja ho té tot a punt per a la seva primera edició, que demà dissabte, 1 d’abril, s’estrenarà a Palamós.

Es tracta d’una proposta esportiva i familiar, que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà amb la col·laboració de les àrees d’Esports dels municipis implicats, i mitjançant la qual es volen potenciar nous reptes en l’esport, fent partícips els pobles de la comarca en el foment d’una festa al voltant de la pràctica esportiva popular.

Per a la primera de les proves que es disputaran del Correpoble i que tindrà lloc demà a Palamós, s’han exhaurit inscripcions, amb un total de 1.300 participants, que iniciaran la cursa a les 10 h del matí, des de l’Estenedor de xarxes del port.

L’itinerari de 10 quilòmetres portarà als participants en direcció a la benzinera de Sant Joan. Un cop allà per camins que transiten pel bosc s’accedirà al pont de la Presa, per fer cap a la platja de Castell. La tornada serà pel camí de ronda (S’Alguer, pineda d’en Gori, La Fosca) fins al nucli urbà (barri Vell) per tornar de nou a l’estenedor de xarxes. El temps límit per fer la prova serà de 2h.

Els participants d’aquesta cursa que encara no han recollit el seu dorsal, podran fer-ho demà dissabte entre les 8:30 i les 9:15 h, a l’espai municipal polivalent de la Nau dels 50 metres (cal presentar el DNI o passaport i el comprovant corresponent a la inscripció realitzada).

L’objectiu d’aquesta iniciativa esportiva és el de seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas a través del running, convidant tothom, major de 12 anys, a participar d’una prova que es pot fer corrent, caminant o fent marxa nòrdica. Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi.

Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant.

Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat. El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. El municipi que quedi en darrera posició rebrà la Cullera de Fusta del Correpoble.

El municipi de la comarca que acollirà la propera cursa del Correpoble es decidirà demà en un sorteig públic que es farà un cop finalitzada la prova esportiva disputada a Palamós.

El Correpoble és organitzat pel Consell Esportiu del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Pals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp