Demà tindrà lloc a la biblioteca de Palamós la segona de les propostes de maridatge entre les lletres i els vins

Demà dijous 17 de gener la biblioteca municipal de Palamós “Lluís Barceló i Bou” (plaça dels Països Catalans) acollirà la segona de les activitats incloses dins el programa “Biblioteques amb D.O.”.

Es tracta de la presentació de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà a càrrec del seu autor, Lluís Tolosa. Aquesta activitat gratuïta que s’iniciarà a les 19 h i que té places limitades, es complementarà amb l’acompanyament de sis tastos de vi per a tot el públic participant.

La guia que es presentarà demà inclou un total de 180 llocs de l’Empordà on gaudir del turisme del vi (cellers, hotels, restaurants, etc) i més de 200 vins recomanats.

LA RESTA D’ACTIVITATS PROGRAMADES
La presentació de la Guia d’Enoturisme de l’Empordà esdevindrà la segona proposta que al voltant del programa “Biblioteques amb D.O.” té lloc durant aquest mes de gener a la biblioteca municipal de Palamós. La primera es va duu a terme el passat divendres 11 de gener, que sota el títol de “Tast de glosa i vi” va reunir una cinquantena de participants.

La tercera i darrera de les propostes programades es durà a terme el dissabte 26 de gener a les 10.30 h. Aquest dia la biblioteca municipal de Palamós “Lluís Barceló i Bou” acollirà el taller d’iniciació “Glosa de taverna: quan el vi escalfa la llengua”. Els participants a aquesta activitat, gratuïta i amb places limitades, tindran l’oportunitat, acompanyat del caliu de vins de la zona, d’iniciar-se en el gènere poeticomusical de la glosa que improvisa versos sobre una melodia.

El programa “Biblioteques amb D.O.” és una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya que té com a objectiu dinamitzar l’espai bibliotecari amb activitats i propostes que volen respondre a les diferents necessitats del territori.

Al llarg de tot l’any 2013, el maridatge entre lletres i vins convoca 25 biblioteques públiques catalanes que es van rellevant, mes a mes, com a aparadors de la seva denominació d’origen, amb l’organització d’activitats diverses: vermuts literaris, clubs de lectura, música, tastos de vins, lectures en veu alta, exposicions, etc.

Amb el suport dels serveis bibliotecaris regionals i dels cellers de cada territori, les biblioteques són les encarregades de programar un seguit d’activitats que s’acompanyen amb la producció d’una edició limitada de vi, com a símbol identificatiu del projecte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat