Dijous s’iniciarà a Palamós la 18a edició del Rally Costa Brava Històric

Del 30 de setembre al 3 d’octubre el Rally Costa Brava Històric celebrarà la seva XVIII edició, la cinquena consecutiva a Palamós, essent un dels Rallyes de Regularitat en carretera oberta de referència a nivell continental.

Una vuitantena d’equips nacionals i internacionals seran presents al rally que tindrà com a punt de sortida la platja Gran de Palamós. En total seran 65 cotxes clàssics i 16 motos entre els quals hi seran presents els principals especialistes de la Regularitat a nivell nacional.

Entre els favorits al triomf destaquen Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé), vencedors de tres de les quatre últimes edicions del rally. En la batalla pels llocs d’honor no hi faltaran altres duples com Carles Miró – Ivan Matavacas (Porsche 911 SC), Eduard Poveda – Joan Jordán (VW Golf GTI) o Juan Pedro García – Sergi Giralt (Autobianchi A112 Abarth).

Entre els equips internacionals trobem a participants vinguts de França, Itàlia, Bèlgica, el Regne Unit, Alemanya, Suècia, els Estats Units i l’Uruguai. Seus seran alguns dels automòbils més especials del rally, com el Volvo Amazon de Jean Reboisson – Raphael Covet (el vehicle més antic de la prova), el Saab 96-V4 de Gerhard Carlsson – Madeleine Denkert o el Lancia Delta de Marco Gandino – Carlo Merenda, un automòbil usat en el Mundial de Rallyes per la Scuderia Jolly Club.

Durant els quatre dies de competició el passeig del Mar de Palamós acollirà tant el parc tancat com el podi de la prova.

Activitats per al públic en general
Paral·lelament a la prova esportiva, el rally estarà complementat per un programa d’activitats pensades per al públic en general, com l’exhibició de vehicles d’època el dissabte 2 d’octubre a l’aparcament de la platja Gran, o la desfilada de cotxes clàssics, que tindrà lloc el mateix dissabte a les 12 h. Els participants del rally, juntament amb aquells propietaris de cotxes clàssics que s’acostin a la platja Gran, realitzaran la Rua del XVIII Rally Costa Brava Històric pels carrers de Palamós i de Sant Antoni de Calonge.

L’itinerari de la desfilada s’iniciarà al passeig del Mar i seguirà per Onze de Setembre en direcció als carrers de Dídac Garrell i de Cervantes. La comitiva de vehicles girarà a la rotonda de l’avinguda Catalunya per a adreçar-se al carrer de Francesc Macià, des d’on s’accedirà al municipi de Sant Antoni de Calonge. Finalment, la rua acabarà al passeig del Mar.

A més, durant els dies de rally se celebrarà el Rally Virtual al passeig del Mar amb la instal·lació de simuladors dotats de pantalla (on es reprodueix el traçat del tram), pedals d’embragatge, fre, accelerador i volant, perquè tot aquell que ho desitgi pugui competir al Rally Costa Brava Històric Virtual. Els tres primers classificats d’aquest rally virtual seran convidats a pujar al podi del rally i rebran una placa personalitzada.

L’organització del Rally Costa Brava Històric 2021 compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, així com el suport de Fecotur, la Diputació de Girona, Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament de Ripoll, Hotel Trias, Aigua de Vilajuïga, Restaurant Ca L’Enric, Blunik, MiRally, L’Esportiu, SPORT, News Classic Racing, Àgora, Garatge Internacional, Suprametal, GaudíEvents i Integral Apps.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp