Dilluns s’iniciaran les tasques d’arranjament del camí de Castell

L’Ajuntament de Palamós iniciarà el proper dilluns 5 de març, el projecte d’arranjament d’un tram del camí que connecta la C-31 amb el paratge i la platja de Castell i el camí Ral de Palamós a Palafrugell; i és molt utilitzat, principalment a l’estiu, per apropar-se a aquests indrets així com a les cales i platges de llevant del municipi.

L’elevat trànsit de vehicles que es produeix durant els mesos d’estiu i el pas del temps ha provocat que el paviment asfàltic s’hagi deteriorat. En aquest tram i durant els darrers anys s’han realitzat actuacions puntuals de l’asfalt, però actualment el seu estat no és adequat i cal que sigui arranjat per complet.

Projecte de millora d’aquest vial
L’actuació prevista es basa en l’asfaltatge del tram de vial comprés des del límit de terme entre Vall-llobrega i Palamós (coincidint amb l’encreuament de la via verda provinent de Sant Joan) i fins al càmping Benelux. En total 670 metres lineals d’aquest vial que actualment està afectat per sots i que també ha quedat deteriorat a conseqüència del desnivell del ferm provocat pel desenvolupament d’arrels dels arbres propers.

El projecte també inclou poder eixamplar algunes de les parts més estretes d’aquest tram, actuant en els talussos i marges d’aquest camí per a poder assegurar una amplada mínima de 5 metres en tot el recorregut i evitar el risc de col•lisió entre vehicles en el moment d’encreuar-se.

Per últim també cal destacar que les obres inclouran la construcció, a un costat i l’altre del vial, de vorals i guals formigonats que garanteixin el correcte desguàs de l’aigua de pluja.

Les obres d’aquest projecte d’arranjament i millora del primer tram del camí de Castell tenen un pressupost de 49.600 euros i un termini d’execució màxim d’un mes.

Precisament és previst que abans del període festiu de Setmana Santa es realitzin les obres d’eixamplament del camí i de construcció de vorals i guals formigonats, deixant per a després d’aquest període festiu la realització de les tasques de fressat i asfaltatge d’aquest vial.

En dues fases posteriors es preveu realitzar la mateixa actuació d’arranjament amb la resta del camí, en aquest cas en el tram que va des del càmping Benelux i fins a l’accés a la platja de Castell; i el que connecta el límit de terme entre Vall-llobrega i Palamós i el giratori d’accés a la C-31. Per a la realització d’aquest darrer tram caldrà, prèviament, acordar un conveni d’acord i col•laboració amb el municipi de Vall-llobrega.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

20/02/2024

Relacionades per entitat