Dilluns vinent es realitzaran les sessions informatives obertes a la ciutadania, incloses dins el procés participatiu que ha de definir la reforma integral del passeig del Mar

L’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palamós continua impulsant les diverses fases que formen part del procés participatiu, mitjançant el qual els palamosins i les palamosines puguin aportar la seva opinió en la definició de com ha de ser la reforma integral del passeig del Mar.

L’objectiu és el de poder determinar com s’ha d’estructurar aquest espai emblemàtic de Palamós de cara al futur, quins serveis haurà de tenir i com es connectarà tant amb l’àmbit urbà com amb la platja Gran.

Dilluns 24, dues sessions informatives
Dins les propostes que s’inclouen en aquest procés cal destacar que dilluns vinent, 24 de gener, tindran lloc dues sessions obertes a la ciutadania, i que tenen com a propòsit poder informar de les diverses fases d’aquest procés participatiu, mitjançant el qual es vol implicar el màxim nombre de palamosins i palamosines per a poder projectar un futur passeig del Mar sostenible, inclusiu i accessible.

Aquesta activitat tindrà lloc a l’espai municipal polivalent de les galeries Carme (c/ de Dídac Garrell i Tauler, 10, 1r pis) amb l’organització de dues sessions. Una adreçada a tot el sector comercial i turístic del municipi, que tindrà lloc de 15 a 17 h; i una segona oberta a tota la ciutadania que s’iniciarà a les 19 h.

El procés participatiu de la reforma integral del passeig del Mar
L’Ajuntament de Palamós va obrir el passat mes de desembre aquest procés participatiu, sobre la mobilitat i la remodelació del passeig del Mar, donant resposta d’aquesta manera a una reivindicació històrica del poble de Palamós i treballant d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030 que permeti convertir el municipi en una destinació turística sostenible.

La finalitat d’aquest procés participatiu és el de poder recollir el parer del màxim nombre de ciutadans/es del municipi, per afrontar la reforma d’aquesta infraestructura tan representativa de Palamós, i possibilitant elaborar un projecte d’acord amb el criteri majoritari.

Amb aquest interès, el passat mes de desembre es va fer arribar una enquesta a tots els habitatges de Palamós, mitjançant la qual els veïns i veïnes del municipi podran traslladar, fins a final d’aquest mes de gener, les seves consideracions en referència a l’ús, activitats i propostes de reforma d’aquest equipament. Aquest qüestionari també es pot respondre telemàticament mitjançant el portal web: participa.palamos.cat

Cal destacar que a banda d’aquesta enquesta i de les sessions informatives previstes per dilluns vinent, el dissabte dia 19 de febrer s’organitzaran trobades amb el nom de “visites participatives”, que tindran lloc en diversos àmbits del mateix passeig del Mar, per a poder analitzar “in situ”, i amb totes aquelles persones que ho desitgin, aquelles propostes o millores relacionades, entre altres, amb l’enjardinament, l’equipament, les zones d’esbarjo, els espais d’aparcament, les activitats econòmiques o l’ocupació de via pública.

Durant el proper mes de març també es realitzaran els “Tallers de cocreació temàtics” que comptaran amb la participació conjunta de ciutadans i de tècnics municipals. En aquests àmbits de debat s’analitzaran les aportacions rebudes mitjançant les enquestes ciutadanes i es treballaran aspectes relacionats amb la mobilitat i la connectivitat així com els diversos usos del passeig.

Un cop hagin conclòs aquestes fases, l’Ajuntament de Palamós treballarà el document en un àmbit estrictament tècnic, compilant tota la informació recollida i concretant els resultats, que es podrien presentar a la ciutadania durant el proper mes d’abril.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat