Dimarts Palamós tancarà el procés de participació ciutadana per a l’organització de la Festa Major 2013 validant les noves propostes d’activitats

El Consell de Participació Ciutadana de Palamós tancarà el proper dimarts, el procés participatiu de la Festa Major de Palamós 2013, que es va iniciar el passat mes de novembre. La reunió, oberta a tota la ciutadania, tindrà lloc el dimarts 12 de febrer a partir de les 19.30 h, a la sala polivalent de la biblioteca municipal “Lluís Barceló i Bou” (plaça dels Països Catalans).

DARRERA SESSIÓ PER VALIDAR LES PROPOSTES
Durant aquest acte s’exposaran totes les noves activitats proposades per la ciutadania per incloure en el programa de la Festa Major de Palamós 2013 i recollides en les sessions anteriors, d’acord al pressupost del que es disposa, escollint de manera definitiva quines propostes s’inclouen i quines no.

Entre les propostes presentades hi ha l’organització d’un correfoc, jazz a la platja de La Fosca, la realització de programes en directe de l’emissora municipal Ràdio Palamós, una jamm sesión, balls, concerts i activitats repartides entre el 22 i el 26 de juny en horari de matí, tarda i nit.

Amb aquesta darrera reunió de dimarts es produirà el retorn de les sessions de treball realitzades anteriorment, i serà el marc on es validarà definitivament la proposta d’activitats per la Festa Major de Palamós d’enguany.

EL PROCÉS PARTICIPATIU DE LA FESTA MAJOR
El el procés participatiu de la Festa Major s’ha estructurat en tres fases: una primera de valoració, una segona de desenvolupament i la tercera de difusió del resultat.

L’activitat es va iniciar amb la realització d’una enquesta de valoració d’aquesta festa del municipi que es va lliurar a ciutadans i entitats per tal de poder conèixer la valoració dels palamosins i palamosines del que s’havia portat a terme fins al moment, i on en el retorn ja es van incloure també propostes d’activitats i de millora.

La segona fase del procés participatiu va convocar la ciutadania a l’assistència de dues úniques reunions on es va explicar el model actual de la Festa Major, es va fer un anàlisi de les valoracions rebudes i es va engegar un espai de debat entre els ciutadans participants per estructurar i configurar la Festa Major de Palamós 2013.

PLA ESTRATÈGIC DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA
El procés participatiu de la Festa Major ha estat la primera activitat que ha obert el Pla Estratègic de Participació Ciutadana de Palamós, després que el passat mes d’octubre es va constituir el Consell de Participació, el principal òrgan consultiu i assessor del Pla Estratègic de Participació Ciutadana 2012-2015 de Palamós (PEPC).

El Consell de Participació va escollir d’entre el total d’onze propostes presentades, els dos processos participatius que es faran durant aquest any, decidint de manera majoritària que el Pla Estratègic de Participació Ciutadana s’obris amb l’aportació ciutadana d’idees i propostes per a poder decidir possibles canvis i millores relacionades amb la Festa Major, i que seguís aquest 2013 amb la valoració de la ciutadana sobre quines prioritats hauria d’incloure el futur pla d’usos que s’ha de confeccionar per al Mas Pere Tià (la finca municipal ubicada a l’accés del paratge natural de Bell-lloc).

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat