Dimecres tindrà lloc a Palamós una nova edició del prestigiós Concert de Sardanes de la Costa Brava

Aquest proper dimecres dia 8, i com ja és tradicional durant l’agost, l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós organitza el prestigiós Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau, que enguany arriba a la seva 18a edició.

Aquest concert tan especial és dedicat al “príncep de la tenora” i tindrà lloc un any més al parc municipal de l’Arbreda. En aquest indret, a partir de les 22 h, les destacades cobles gironines Montgrins i la Principal de la Bisbal interpretaran un total de quinze sardanes que tocaran les dues cobles de manera alternativa durant la primera part i, conjunta, a la segona, on destacaran les obligades de tenora, de flabiol i contrabaix.

Viladesau, cent anys
La nova edició del Concert de Sardanes de la Costa Brava farà, un cop més, màxim protagonista al so de la tenora, en especial reconeixement al mestre Viladesau, i enguany de manera especial amb motiu del centenari del seu naixement. L’Any Viladesau presenta més d’una vintena d’activitats culturals que giren al voltant del que fou batejat per Pau Casals com a príncep de la tenora, virtuós d’aquest instrument i compositor destacat amb una producció sardanista que inclou més de 200 peces, algunes tan populars i destacades com Girona m’enamora, Esperit calongí o Sa roncadora.

Ricard Viladesau fou una de les figures més importants del sardanisme modern, el qual va combinar unes aptituds excel•lents per a la interpretació de la tenora amb una fecunda producció com a compositor.

Les entrades per al concert de Sardanes de la Costa Brava
Les entrades per a poder assistir al Concert de Sardanes de la Costa Brava-Memorial Ricard Viladesau es poden adquirir anticipadament a les oficines de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós –c/ Ave Maria, 3, 2n pis-; de 9 a 16 h.

A més, dimecres dia 8, a partir de les 19 h, s’obrirà el servei de taquilla a l’Arbreda per a la venda d’entrades per al concert.

Els preus de les localitats és de 18 €, mentre que per als socis de l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós és de 12 €.

Dimecres arrenca la 2a edició del festival Amb So de Cobla
El Concert de Sardanes de la Costa Brava obrirà la programació de la segona edició del festival Amb So de Cobla que tindrà lloc del 8 al 12 d’agost.

El programa d’aquesta segona edició inclou els espectacles Triple picat (9 d’agost, a les 20.30 hores al Teatre La Gorga); Kirineoc de Kepa Junkera i la Cobla Sant Jordi (10 d’agost a les 21 hores al Parc del Convent dels Agustins); la proposta itinerant Sound fanfare de The Cobla Sound Fanfare i Si són flors, floriran de la Cobla Catalana dels Sons Essencials (11 d’agost, a les 22 hores i a les 23 hores, al Passeig de Mar, respectivament) i l’exhibició de colles sardanistes del dia 12 d’agost, a les 20 hores, a l’escenari del Passeig de Mar a càrrec de la Colla Dolç Infern de Lleida, la Colla Mirant al Cel de Sabadell i la Cobla Mediterrània.

Amb So de Cobla mescla tradició i innovació entorn de la sonoritat d’aquesta formació tradicionalment associada a onze músics però que en el festival es presenta en formats i fusions diverses.

Aquest festival és impulsat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Palamós, i la Diputació de Girona, i en col•laboració amb la Confederació Sardanista de Catalunya i l’Agrupació Sardanista Costa Brava de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp