Dissabte Palamós obrirà la programació d’activitats “Setembre popular” amb el tradicional romiatge al santuari de la Mare de Déu de Bell-lloc

El proper dissabte 5 de setembre la societat palamosina tornarà a realitzar tradicional romiatge al santuari de la Mare de Déu de Bell-lloc, que des del segle XVII es duu a terme al municipi.

Amb aquest acte s’obrirà la programació de propostes culturals i tradicionals “Setembre popular” que s’allargarà fins al dissabte 12 de setembre, i que a banda del romiatge a Bell-lloc, inclou cinc actes més que tenen la Diada Nacional de Catalunya com a proposta central.

Tots els actes estaran sotmesos a les mesures de seguretat establertes atesa la situació provocada pel coronavirus, limitant l’aforament per garantir la distància entre persones i amb l’obligació de l’ús de mascareta.

Per aquest motiu el romiatge al santuari de la Mare de Déu de Bell-lloc no comptarà enguany ni amb la ballada de sardanes, tampoc amb el concert de la formació Escàlem Coral, ni tampoc amb el dinar popular. Aquestes mesures també comportaran que la missa es realitzi a la plaça situada davant l’ermita de Bell-lloc, donant més espai i a l’aire lliure als assistents.

Les activitats de dissabte s’iniciaran a les 10 h, al Pi d’en Xana (barri d’Es Pla) com a punt de trobada per aquells que desitgin fer la pujada a peu al santuari.

A partir de les 11:30 h el santuari de Bell-lloc acollirà la missa solemne, que conclourà amb la tradicional lectura del Vot de Vila, que realitzarà l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.

Precisament enguany el Vot de Vila pren un especial protagonisme amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. Precisament la societat palamosina va prometre celebrar a perpetuïtat aquest romiatge l’any 1652, arran de la gran pesta que es va patir al municipi. Aquella pandèmia va cessar, i a partir de l’any següent 1653, es va acordar complir el vot en acció de gràcies.

“Setembre popular”
Després de la realització del romiatge de Bell-lloc, els actes inclosos dins la programació “Setembre popular” seguiran el dijous dia 10 amb de la revetlla de l’onze de setembre. Aquest dia les propostes previstes s’iniciaran a les 19h, a la Biblioteca municipal, amb la lectura dramatitzada “Després d’Auschwitz”, a càrrec d’actors i actrius de GespaTeatre, amb l’acompanyament musical dels alumnes de l’Aula de Musical de Palamós (La Vila), i amb motiu de la commemoració del 75è aniversari de l’alliberament del camp de concentració nazi d’Auschwitz.

Més tard a les 20 h i a la plaça de Catalunya, es durà a terme el concert de revetlla, a càrrec de la formació musical La Puça, que oferirà una àmplia selecció de temes Folk.

Amb motiu de les mesures Covid, es limitarà l’aforament dins l’espai de la plaça de Catalunya al nombre de cadires que es puguin ubicar (unes 200) amb la deguda separació entre aquestes, i amb l’obligació dels assistents d’utilitzar mascareta.

Aquestes mesures de seguretat sanitària, també s’aplicaran el dia següent, divendres 11 de setembre, amb motiu de la realització dels actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, que centraran aquest calendari de propostes culturals i tradicionals a Palamós. Aquest dia el programa s’iniciarà a les 11:30 h amb la realització de la hissada de la senyera, l’ofrena floral i la lectura del manifest.

La jornada festiva de l’Onze de Setembre es tancarà a l’escenari del passeig del Mar, a partir de les 19 h, amb un concert de sardanes a càrrec de la cobla Bisbal Jove.

La programació del “Setembre popular” conclourà el dissabte 12 de setembre, a partir de les 20 h, amb un concert d’havaneres que realitzarà la formació palamosina Norai, a l’escenari del passeig del Mar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat