Dissabte s’inicia la darrera fase del procés de participació ciutadana que decidirà la inversió de 85 mil euros del pressupost municipal 2018

El proper dissabte la campanya “Palamós amb veu i vot”, enceta ara la fase decisiva de votació en la qual els ciutadans escolliran entre un total de vint propostes resultants d’aquest procés participatiu que es va iniciar el passat mes de novembre, i on els palamosins i les palamosines han aportat la seva opinió sobre el destí d’una part de les inversions (85 mil euros) del pressupost municipal 2018.

Les diverses sessions participatives i la recollida de propostes realitzades durant aquestes darreres setmanes ha donat com a resultat la tria de 20 accions que giren entorn a projectes de manteniment i millora dels equipaments, l’urbanisme, la mobilitat o la millora de l’espai públic del municipi. Entre aquestes l’equipament de places, la millora d’espais esportius, l’augment dels elements de jocs de parcs infantils, l’ampliació de l’equipament existent en alguns dels serveis municipals, o l’arranjament en accessos i la mobilitat.

Procés de votacions
Des del proper dissabte dia 13 i fins al dimecres 31 de gener, les persones empadronades a Palamós majors de 16 anys, podran votar quines són les accions que caldria prioritzar entre aquestes 20 propostes, i escollint-ne un màxim de 10 per ciutadà. Les votacions es podran fer de manera telemàtica, a través del web participa.palamos.cat, o bé mitjançant les butlletes de participació que es faran arribar a tots els habitatges de la vila i que es podran recollir també a l’Ajuntament, la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

Si la votació es fa mitjançant les butlletes, caldrà que aquestes es facin arribar, i un cop omplertes, a l’Ajuntament, la Biblioteca municipal o el Punt Jove.

El dia 6 de febrer, resultat de la votació
Un cop tancat el procés de votació (31 de gener) i després de valorar quines són les propostes més votades, el dia 6 de febrer a les 19 h, l’Ajuntament de Palamós farà públic el resultat mitjançant un acte informatiu de retorn i avaluació obert a tothom, que tindrà lloc a l’Espai d’Entitats ubicat a l’edifici del teatre La Gorga.

La informació del pressupost 2018, als domicilis dels ciutadans
En paral•lel a aquesta campanya i seguint la dinàmica d’aquests darrers anys, l’Ajuntament de Palamós tornarà a informar la ciutadania del pressupost municipal i, a partir de la propera setmana coincidint amb la distribució de la butlleta de votació del procés participatiu, es distribuirà per tots els domicilis llibrets informatius que inclouen el resum del pressupost municipal 2018.

Aquest document mostra de manera resumida i planera els ingressos i despeses municipals, així com a les inversions previstes per aquest any a la vila. L’objectiu d’aquesta proposta és la de donar a conèixer de primera mà a la ciutadania i de manera transparent, com es canalitza l’administració dels recursos econòmics de la vila, així com el finançament de projectes i serveis municipals.

L’Ajuntament de Palamós va aprovar a principis del passat mes d’octubre el pressupost municipal de 2018 que puja a un total de 23.210.200 euros, dels quals 1.640.000 euros són destinats a inversions.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat