Dissabte vinent Palamós posarà en marxa una nova edició del Carnaval

Aquest dissabte 3 de febrer, Palamós donarà el tret de sortida a la programació del Carnaval 2024. La festa és organitzada per l’Associació del Carnaval de Palamós amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós, i s’iniciarà amb el tradicional sopar de les colles del Carnaval, i la presentació de la Reina i el Carnestoltes 2024, que en aquesta ocasió és a càrrec de la colla Les Arreplegades.

Aquest acte tindrà lloc dissabte vinent a partir de les 21h, a la Nau dels 50 metres (plaça del Suro), i comptarà amb el pregó de la colla Quin Perill, l’actuació de colles locals i es tancarà amb la participació del DJ Xavi FDZ. Aquest acte d’inici ha exhaurit totes les entrades previstes amb un total de 1500 persones assistents.

L’endemà, diumenge 4 de febrer, s’iniciarà amb el Vermut dels Pirats, que un any més tindrà lloc al passeig del Mar, a les 12h. Li seguirà el mateix dia, però a les 17h, la presentació de la Reina i el Carnestoltes infantil 2024, que es durà a terme a la Nau dels 50 metres, a càrrec de la colla Arreplegades, i que comptarà amb berenar per a tots els participants.

La programació d’actes de la setmana gran, començarà dimecres 7 de febrer, a les 10:30h amb la visita de la Reina i el carnestoltes als alumnes de l’escola d’educació especial Els Àngels. Una mica més tard a les 13h, l’activitat seguirà amb la Calçotada que organitzen la colla Kins’20, a l’estenedor de xarxes, del port. A partir de les 18 h, arribarà la festa de la “Vesprà”, on les colles del Carnaval de Palamós es concentraran al carrer Major davant l’Ajuntament, per esperar l’arribada de la carrossa que durà el Carnestoltes i la Reina del Carnaval. Aquests principals personatges de la festa palamosina, acompanyats del consistori municipal, accediran a la balconada de l’Ajuntament per tal que donar lectura als manaments, amb els quals s’obriran oficialment els actes del Carnaval 2024 a Palamós.

El dijous Gras, 8 de febrer, els infants i joves seran els protagonistes amb el carnaval infantil, que s’encetarà amb la Gran Rua, a les 11 h, al passeig del Mar, i seguirà a les 11:30 h, amb la festa infantil a l’estenedor de xarxes.

La jornada tindrà continuïtat a la tarda, a les 15 h amb la visita de les colles d’animació a les escoles del municipi, i a les 17:30 h, amb la rua infantil a l’avinguda de Catalunya, i tot seguit, a les 18 h, el ball de fi de festa a la Nau dels 50 metres.

El cap de setmana central s’obrirà divendres 9 de febrer, amb la tradicional “Despertà”, on a partir de les 6 h, les colles d’animació del Carnaval recorreran els carrers del municipi per convidar els ciutadans i ciutadanes a participar de la festa. La cercavila musical finalitzarà a les 9 h, amb la botifarrada, que les colles participants a la “Despertà” faran al passeig del Mar (aparcament de sauló).

Aquest dia la Reina i el Carnestoltes visitaran, al matí, l’Ajuntament i el Mercat Municipal, i participaran de l’arrossada popular dels botiguers, que tindrà lloc a les 13:30 h, al carrer Cervantes. La jornada inclou a partir de les 17 h, la festa de decoració temàtica dels carrers comercials de la vila, i a les 18 h, a la plaça de Catalunya, el “Karnavaloke”, en el qual la colla Els Pirats conviden tothom a participar d’aquest karaoke de carnaval.

El dissabte 10 de febrer, el carnaval de Palamós viurà la seva diada principal, que s’engegarà a les 11 h, amb una cercavila d’anunci de la Gran Rua que realitzarà la colla Els Pirats. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. L’activitat conclourà a partir de les 21 h amb el fi de festa a la Planassa, amb les actuacions dels Dj’s Ventura, Vilanova i Pucho; i la música de la formació La Masovera Barbuda i del Dj Kharlitos Selektah.

L’endemà, diumenge dia 11 de febrer, es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les 11 h al passeig del Mar. A partir de les 18h, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 20 h, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses a la Nau dels 50 metres.

Els actes del carnaval de 2024 seguiran el dimarts 13 de febrer, a les 20:30 h, amb la representació al Teatre la Gorga del judici sumaríssim i sentència del tribunal de la rota a càrrec de la Colla del Testament, i finalitzaran el dimecres 14 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina. L’activitat s’iniciarà a la plaça dels Arbres a les 18:30 h, amb la sentència i posteriorment la mort del Carnestoltes. A les 19 h, tindrà lloc la processó de dol pels carrers del barri Vell. Seguirà a partir de les 19.30 h la lectura del testament del Carnestoltes, al carrer Roda, i finalment, a les 20 h, la sardinada popular a la Planassa.

Tots els actes del carnaval 2024, a l’app municipal

L’Ajuntament de Palamós ha incorporat, un any més, a la seva aplicació per a mòbils, tota la informació referent al Carnaval amb l’objectiu que els usuaris puguin portar, de manera còmoda a la butxaca, l’agenda completa d’aquesta tradicional festa d’hivern palamosina. A través de l’app ‘Palamós’, els usuaris, tant d’Android com d’iOS, poden consultar amb rapidesa totes les activitats programades per aquest Carnaval 2024, amb l’agenda d’actes segmentats per dia o per lloc de celebració i geolocalitzats mitjançant Google Maps. Des de l’app també es poden consultar quins aparcaments de la vila hi ha a disposició durant aquests dies.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Cultura

25/07/2024

Relacionades per entitat