Diumenge 1 de juny Palamós “omplirà de verd la vall de Bell-lloc”

El proper diumenge 1 de juny, a partir de les 8 h del matí, Palamós durà a terme l’activitat “Omplim de verd la vall de Bell-lloc”, una proposta oberta a la participació de tothom que té com a objectiu expressar el desig de la societat de tornar a recuperar el més aviat possible l’espai natural de la Bell-lloc i del massís de les Gavarres que va quedar afectat per l’incendi del passat mes de març.

L’organització ha fet una crida a la participació de tothom, amb l’única condició que els participants portin una samarreta de color verd, i així, poder “Omplir de verd la vall de Bell-lloc”.

Aquest acte simbòlic, lúdic i festiu és organitzat per l’Ajuntament de Palamós mitjançant les àrees de Patrimoni i de Medi Ambient, amb la col•laboració dels Amics de la Vall de Bell-lloc, del Club Alpí Palamós, l’ADF Gavarres Marítima i del Consorci de les Gavarres.

El programa de l’activitat “Omplim de verd la vall de Bell-lloc” s’iniciarà a les 8 h del matí a la finca municipal de Can Pere Tià, on es concentraran els participants abans de l’inici d’una caminada conjunta que els conduirà fins al santuari de Bell-lloc.

Cal destacar que l’organització ha previst poder utilitzar, si és necessari, l’aparcament de la fàbrica Hutchinson (situat a l’inici del camí de Bell-lloc) per a poder estacionar els vehicles dels participants.

5 mil fulletons informatius amb l’espai pel “desig”
Per arribar a tothom s’han editat 5 mil fulletons informant d’aquesta activitat i que s’han distribuït entre les escoles, les entitats de la vila i les botigues de les zones comercials del municipi.

Aquest passamà informatiu incorpora un espai retallable on poder deixar escrit el desig personal de cadascú per a la preservació d’aquesta zona. Durant l’activitat del dia 1 de juny aquest desig es podrà ubicar físicament, juntament amb la resta, en un indret de la plaça del santuari de Bell-lloc.

Cadena humana que “ompli de verd” Bell-lloc
La proposta central tindrà lloc al voltant de les 9.30 h, realitzant amb tots els participants una cadena humana que “ompli de verd” aquest entorn, i que unirà la plaça del santuari amb el puig de Montagut, passant pel castell de Vila-romà. La cadena humana comptarà amb l’acompanyament de la música dels Grallers de Palamós.

Un cop al puig de Montagut es procedirà a l’hissada d’una senyera que coronarà el seu cim.

Posteriorment els participants retornaran a la zona del santuari de Bell-lloc on es durà a terme la cloenda de l’activitat amb un espectacle d’animació infantil a càrrec de Jordi Tonietti. És previst que a les 11 h del matí conclogui l’acte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp