Diumenge es lliuraran als infants de Palamós un total de 1.500 mascaretes adaptades

L’Ajuntament de Palamós prepara tot el dispositiu necessari per a poder realitzar, aquest proper diumenge dia 26 d’abril, el procés del lliurament d’un total de 1.500 mascaretes adaptades, destinades als infants de 3 a 12 anys del municipi, per a ser utilitzades com a protecció davant el contagi del coronavirus.

L’objectiu és el de poder fer arribar aquest material a totes les famílies de Palamós i Sant Joan que ho desitgin, davant la possibilitat de l’activació imminent d’un pla de desconfinament dels infants que es podria aplicar a partir del dilluns vinent.

Les mascaretes es lliuraran gratuïtament i es farà diumenge al matí, de 9 a 14 h, en les respectives escoles d’infantil i primària (La Vila, Vila-romà, La Salle i Vedruna) on aquests nens i nenes estiguin matriculats. El pare, la mare o el tutor legal, podrà recollir la mascareta en els punts de lliurament que l’Ajuntament de Palamós haurà ubicat en l’accés d’aquests centres educatius. Personal municipal voluntari verificarà la llista dels alumnes d’infantil a primària matriculats en aquella escola i farà l’entrega de les mascaretes.

Aquest material és elaborat per l’entitat Moviment Solidari de Calonge-COVID 19, que confecciona aquestes mascaretes amb teixit quirúrgic de polipropilè, adaptades a cada edat i en tres mides diferents (de 3 a 6, de 6 a 9 i de 9 a 12 anys) perquè siguin utilitzades per la mainada.

Finançament per a l’elaboració de 10.000 mascaretes
L’Ajuntament de Palamós també ha finançat a aquesta entitat solidària formada per uns 300 voluntaris, la compra del material necessari per a l’elaboració de 10.000 mascaretes de protecció, i en aquest cas pensades per a ser utilitzades per persones adultes.

Aquestes mascaretes es distribuiran entre professionals de serveis essencials, la resta de treballadors que s’han incorporat al seu lloc de feina, així com a la població en general.

La distribució gratuïta d’aquest material per als ciutadans es realitza tots els dimarts i dissabtes de 10 a 13 h, al Mercat municipal; i tots els dijous d’11 a 13 h, en el passeig de la Fosca.

Aquest col•lectiu de voluntariat ja ha distribuït a Palamós i des de l’inici de l’estat d’alarma, entre 2.000 i 2.500 mascaretes per setmana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat