Divendres el Museu de la Pesca proposa recordar la Costa Brava dels anys 70 i 80 amb l’activitat “Imatges que fan parlar”

El proper divendres 15 de febrer a partir de les 19 h, el Museu de la Pesca (moll pesquer de Palamós) acollirà la tercera sessió de l’activitat “Imatges que fan parlar” dins la seva edició 2012-2013.

“VOREJANT LA COSTA”
En aquesta ocasió i sota el títol “Vorejant la costa”, l’activitat té l’objectiu de poder fer el recorregut del litoral del municipi i d’altres punts de la Costa Brava mitjançant la visualització d’una cinquantena fotografies dels anys 70 i principis dels 80.

El repàs d’aquestes fotografies retrospectives permetran als participants recordar els canvis que ha sofert aquest paisatge de costa durant aquest darrers anys.

“IMATGES QUE FAN PARLAR”
Amb “Imatges que fan parlar” l’aportació d’informació es vehicula mitjançant els records de molts palamosins i palamosines que van ser testimonis dels fets o de les diverses èpoques que recullen aquestes fotografies.

Aquesta participació ciutadana permet entre altres, definir i concretar l’acte, les persones, o els racons que mostren les imatges que formen aquest fons. Amb aquesta proposta el Museu de la Pesca aconsegueix apropar i descobrir tota aquella informació oral del passat immediat de la vila que no ha estat escrita ni quantificada enlloc, activant una proposta que possibilita també que la memòria individual de la gent no es perdi.

“Imatges que fan parlar” és organitzat pel Museu de la Pesca amb el suport de la Càtedra d’Estudis Marítims (Universitat de Girona – Ajuntament de Palamós) amb l’interès de poder augmentar la quantitat i qualitat de la informació recollida en el seu ampli fons fotogràfic.

Aquesta activitat, totalment gratuïta i oberta a la participació de tothom que ho desitgi, va iniciar la seva edició 2012-2013 el passat mes de desembre amb una primera sessió dedicada al desè aniversari del Museu de la Pesca, i que va seguir posteriorment el passat 18 de gener amb l’edició dedicada a recordar els llocs emblemàtics i els fets destacables del Palamós de la primera meitat del segle XX.

CALENDARI 2013
Després de la sessió del proper divendres l’activitat de “Imatges que fan parlar” tancarà l’edició 2012-2013 el divendres el 15 de març amb la temàtica entorn el “Palamós festiu. Actes i festes populars a casa nostra” i a partir del fons fotogràfic del Servei d’Arxiu Municipal de Palamós.

Aquesta trobada al voltant de les fotografies antigues recollides durant anys pel Museu de la Pesca permet desvetllar la part d’història que encara tenen amagada i resolen molts dubtes gràcies a la participació i memòria de tots.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat