Divendres s’inicia el gruix de la programació d’actes de la Festa Major de Palamós i avui ja es posen a disposició les entrades

La Festa Major de Palamós 2020 es posa en marxa aquesta setmana amb tots els actes previs a les jornades centrals d’aquesta festivitat, que enguany bé marcada per les mesures de seguretat sanitària vinculades a la Covid-19.

El proper divendres 19 de juny s’encetarà el primer cap de setmana de festes amb una programació d’activitats culturals i lúdiques molt pensades principalment per al jovent del municipi, i organitzades des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Palamós. Aquestes activitats es duran a terme a l’Arbreda i s’obriran aquest divendres a partir de les 22 h amb cinema a l’aire lliure amb la projecció de la pel•lícula “La La Land”.

Dissabte 20 de juny a les 20 h, serà el torn per al teatre, amb l’espectacle Improshow, a càrrec de la companyia Planeta. Es tracta d’una proposta teatral on els actors improvitsen a partir de les peticions i idees del públic, fent així un espectacle únic i irrepetible i sempre, en clau d’humor.

Diumenge 21 de juny a les 20 h, tindrà lloc el concert “Ja veus”, amb una vintena de joves talents, entre 14 i 20 anys, tant de Palamós com de Calonge. L’any passat, l’Àrea de Joventut va iniciar el projecte anomenat Música i Punt, on a través d’un càsting a joves locals es va fer un concert en directe, a l’espai de Barraques de la Festa Major. Aquest any, el càsting s’ha fet on-line durant el confinament i el projecte ha crescut unint-se a l’Espai J-Band de Calonge, i donant pas al “Ja veus” que permetrà fusionar cantants juvenils d’ambdós municipis.

L’activitat és organitzada conjuntament amb l’Àrea de Joventut de Calonge i ja és previst que l’11 de juliol l’experiència es repeteixi al municipi veí durant la seva festa major.

Les jornades festives centrals es realitzaran del 23 al 26 de juny, amb el Pregó, concerts, espectacles infantils o activitats musicals itinerants. (tota la programació a l’App de l’Ajunament de Palamós)

Entrades per als actes a l’Arbreda
Als actes programats a l’Arbreda només es podrà accedir mitjançant entrada, que serà totalment gratuïta, i que permetrà a l’organització tenir un control de l’aforament màxim, amb tot el públic assegut i garantint poder mantenir la distància de seguretat de 2m entre cadires, les quals es netejaran i desinfectaran a cada ús.

Les entrades per assistir als espectacles es poden adquirir, a partir d’avui dilluns dia 15 de juny, mitjançant el web: www.lagorga.cat. Cada persona podrà adquirir com a màxim un sol pack d’una, dues o quatre entrades, seguint la disposició de les cadires que hi haurà ubicades a l’Arbreda.

Per facilitar aquest servei a la gent gran o a persones sense accés a les tecnologies, s’habilitarà un servei d’atenció telefònica per a la reserva de localitats, que tindrà lloc els dies 15, 16 i 17 de juny, de 10 a 13 h, mitjançant el telèfon: 972 602 330.

Enguany no hi haurà fira d’atraccions
L’Ajuntament de Palamós i el col•lectiu dels firaires d’atraccions han arribat a l’acord de no parar enguany i posposar aquesta activitat a l’any vinent. Aquest acord vinculat a la situació de l’estat d’alarma i les mesures per combatre el Covid-19, permet garantir al col•lectiu dels firaires poder realitzar la seva activitat a l’edició de la Festa Major de Palamós 2021, prorrogant a aquell moment l’acord d’enguany.

La festa també a les xarxes
Totes les activitats incloses en el programa de Festa Major es podran seguir en directe a traves del canal de Youtube de l’Ajuntament de Palamós i mitjançant les retransmissions en streaming que es faran d’aquests actes, amb l’objectiu que tothom en pugui gaudir, tenint en compte que en l’espai de l’Arbreda l’aforament serà limitat i no tothom podrà accedir-hi.

Però les activitats de la Festa Major de Palamós 2020 també incorporen propostes online. D’aquesta manera del 19 al 26 de juny es durà a terme el Concurs de cuina juvenil (www.palamosjove.cat). Consisteix a elaborar un plat o postre inspirat en la Festa Major de Palamós. El jurat, format integrament per dones, valorarà la creativitat, originalitat, presentació i conjunt d’ingredients utilitzats.

Aquesta proposta va dirigida a joves d’entre 13 i 30 anys i els premis són un per categoria: 10 menús per valors de 15€/menú o 30 berenars per valor de 5e/berenar als restaurants i bars del municipi que escullin. Les persones guanyadores s’anunciaran el 30 de juny.

Del 19 al 26 de juny l’entitat Ateneu de Palamós també organitzarà un concurs per les seves xarxes socials, amb preguntes sobre Palamós, que faran descobrir curiositats del municipi a bona part dels participants.

A partir del dia 19 de juny, el Servei d’Arxiu Municipal de Palamós, publicarà al seu web un recull de prop de 230 fotografies del fons municipal i de la col•lecció Medir Perxés, enregistrades entre 1939 i 1940, les quals mostren la devastació del municipi després de la Guerra Civil, situant aquests indrets amb imatges actuals.

Del 15 al 29 de juny l’Associació Atlètica Palamós també proposa poder fer la tradicional Marxa Mar i Muntanya, però en aquest cas descarregant el recorregut de la prova mitjançant les xarxes socials d’aquesta entitat, per poder fer l’itinerari de la cursa, de manera individual o en família, quan es consideri més oportú.

Les activitats festives es tancaran el dia 27 de juny, amb un concert de gospel que tindrà lloc a les 20 h, a l’Arbreda, a càrrec de la formació Palamós Gospel Choir.

Vinculat a la Festa Major es durà a terme un concurs de decoració dels balcons, que premiarà els més ben decorats amb un val de 250 € per gastar als comerços de Palamós. Per a participar-hi només caldrà penjar a Instagram una foto del balcó participant amb l’etiqueta: #fmpalamosalbalco.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat