Divendres tindrà lloc la posada en funcionament de la il•luminació nadalenca a Palamós, amb un acte festiu d’encesa de llums

Divendres vinent, 26 de novembre, Palamós posarà en marxa la il•luminació nadalenca que durant les darreres setmanes han instal•lat els operaris de la Brigada Municipal a diversos carrers de la població.

Per tal de poder fer l’estrena d’aquesta decoració lluminosa, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de l’Associació per al Foment Empresarial i Turisme de Palamós (FECOTUR), han previst realitzar un acte festiu d’encesa de la il•luminació que tindrà lloc a partir de les 18 h, concretament a la plaça dels Arbres i dins l’eix comercial central del municipi.

Aquest acte d’encesa coincideix doncs amb el Black Friday, amb l’objectiu d’obrir amb aquesta proposta festiva, la campanya comercial de Nadal als establiments de tot el municipi.

“Ding Dang Rock” i encesa de la decoració lluminosa de Nadal
L’activitat serà encapçalada per l’espectacle infantil “Ding Dang Rock”, a càrrec del músic Pau Morales, que oferirà un ampli repertori de nadales amb molt ritme. El concert inclou cançons populars però també versions nadalenques de temes del pop molt famosos, per a fer ballar als més menuts.

A les 18:30 h es durà a terme una mitja part d’aquest espectacle, per tal de realitzar l’encesa de tota la il•luminació nadalenca dels carrers del municipi.

La posada en funcionament de la decoració lluminosa serà a càrrec d’alguns dels infants participants d’aquesta festa, que hauran estat escollits a l’atzar entre tots els nens i nenes presents i que, acompanyats de l’alcalde de Palamós i el president de Fecotur, seran els encarregats de prèmer l’interruptor que connecta tot el sistema de llums.

La il•luminació nadalenca a Palamós
Amb aquest acte simbòlic Palamós posarà en funcionament el sistema lluminós de Nadal, que estarà en funcionament fins passada la festivitat de Reis.

En els darrers anys Palamós ha substituït progressivament tots els elements lluminosos elaborats amb bombeta tradicional i amb molt consum elèctric, pels dissenyats amb fil lumínic, i bombeta de sistema LED, amb l’objectiu de seguir reduint el consum elèctric i potenciant l’estalvi energètic i econòmic.

Les tasques d’ubicació de la decoració lluminosa varen començar pel carrer Major amb la instal•lació de cortines de llum, que s’ubiquen en diversos carrers del barri vell de Palamós i el nucli antic de Sant Joan.

També s’ha instal•lat fil de llum càlida que decora zones com l’avinguda de la Llibertat i el carrer d’Àngel Guimerà, així com a la plaça de Catalunya. Com en els darrers anys també es decora amb llum tots els giratoris de l’avinguda de Catalunya, així com els situats a la ronda de l’Est.

A aquests elements cal afegir les prop de quaranta garlandes amb diversos motius nadalencs que decoren els principals carrers i avingudes de la població, com l’avinguda del president Macià, l’avinguda de Catalunya, Enric Vincke o zona de La Planassa.

Precisament l’avinguda de l’Onze de Setembre, al centre de la vila i en el seu tram comprés entre el passeig del Mar i l’avinguda del president Lluís Companys, manté la seva original il•luminació basada en tires de garlandes que reprodueixen conjunts de boles nadalenques.

A banda aquest any també s’ubiquen rètols lluminosos, amb la frase “Bones Festes”, a l’entrada al municipi pel carrer del Mar, a la Llar d’Infants, al Pavelló d’Esports, a la Biblioteca Municipal o a la nau polivalent dels “50 metres”.

El cost global de la instal•lació enguany d’aquests llums, el lloguer de garlandes i el manteniment del material en propietat, és d’uns 14.800 euros.

L’original il•luminació dels campanars
Un any més els campanars de les esglésies de Sant Joan i Palamós tornen a lluir la seva original il•luminació.

Aquesta decoració es basa en la col•locació a cadascuna de les quatre cares de façana del campanar, del sistema de llum amb mànega (fil lumínic), que seguin els perfils de la construcció, permet visualitzar de nit els dos campanars des de qualsevol punt de la població.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

24/07/2024

Relacionades per entitat