Dos velers escola de la Marina Italiana realitzen aquesta setmana una escala al port de Palamós

Els velers escola de la Marina Italiana, Stella Polare i Capricia, fan escala des d’avui i fins dijous al port de Palamós.

Les dues unitats s’inclouen dins el grup de velers d’època que formen la flota-escola de la Marina Italiana, i dissenyats segons models clàssics, són destinats a la formació de futurs navegants i oficials.

Aquests vaixells, de fusta i amb una eslora d’entre 20 i 25 metres, estan dotats d’una tripulació global d’unes 30 persones, majoritàriament cadets que realitzen la seva campanya d’instrucció dins el curs específic de formació que reben a l’Acadèmia Naval de Livorno.

En el cas del veler Capricia aquest va ser construït l’any 1963 a Suècia i donat l’any 1993 a la Marina Italiana. El vaixell Stella Polare va ser projectat i construït l’any 1965 específicament per l’armada d’Itàlia i per a les funcions de vaixell escola.

Visites públiques als dos vaixells
Les dues unitats atracades al port palamosí podran ser visitades per a tot ell públic que ho desitgi i de manera totalment gratuïta, a partir d’avui dilluns i fins al proper dimecres, de 10 a 12 h i de 15 a 18 h.

Aquesta escala al port palamosí s’emmarca dins les visites que els vaixells escola italians porten fent a Palamós des de fa prop d’una dècada, que ha permès comptar amb la presència dels principals velers escola d’aquest país.

En aquest sentit es destaca les estades del bergantí-goleta Palinuro que ha fet escala a Palamós els anys el 2007, 2009, 2011 i 2015; i la fragata Amerigo Vespucci, el vaixell escola insígnia de l’Acadèmia Naval Italiana, que l’any 2010 va atracar al port de Palamós.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat