Durant aquesta setmana la Gamba de Palamós és present a la fira Alimentaria-2016

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós, formada per l’Ajuntament de Palamós i la Confraria de Pescadors del municipi, ha estat convidada per l’organització de la prestigiosa Fira Alimentaria 2016 de Barcelona i per la Generalitat de Catalunya per a poder ser present en aquest prestigiós saló mostrant les qualitats de la Gamba de Palamós com a producte referent dins la gastronomia catalana.

D’aquesta manera i durant aquesta setmana la gamba palamosina es presenta al públic visitant amb diversos actes.

Conferències i show cooking
El primer es va portar a terme el dilluns passat amb una ponència adreçada a empreses i públic especialitzat que va realitzar la cap de llotja de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas, dins les jornades de productes innovadors organitzades pel Departament d’Agricutura de la Generalitat i realitzades a l’espai Alimentaria Hub. En aquesta ocasió es va presentar el projecte de conservació i envasat de la gamba.

Ahir va ser el torn del primer dels dos show cooking previstos. En aquest cas va tenir lloc dins l’espai Catalunya Regió Gastronòmica Europea on una seixantena de persones van tenir l’oportunitat de tastar la Gamba de Palamós amb dues receptes elaborades pel cuiner de l’Espai del Peix, Joan Cuadrat.

Aquesta activitat es repetirà demà dijous, de 14 a 15 h, amb noves propostes culinàries amb el producte Gamba de Palamós i en aquesta ocasió dins l’espai Alimentaria Experience. En cadascuna d’aquestes activitats es distribueixen fulletons amb informació del Pla de Gestió de la gamba, la Marca de Garantia Gamba de Palamós que impulsa el municipi des de 2007, així com de les empreses certificades.

Promoció de la marca Gamba de Palamós
Amb aquesta acció a l’Alimentaria-2016, la Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós segueix potenciant l’objectiu de promoció i protecció de la marca Gamba de Palamós com a marca de garantia.

La Comissió segueix el pla d’actuació fixat que té com a objectiu principal protegir la marca Gamba de Palamós com a marca de garantia, un objectiu que es segueix reforçant amb l’aplicació del reglament d’ús de la marca i les auditories de certificació de les barques, comercialitzadors, restaurants, tavernes i entitats que permetrà certificar l’origen de la gamba, la seva qualitat, la seva promoció, divulgació i prestigi.

A punt per a la 3a Fira de la Gamba de Palamós
Palamós està ultimant l’organització de la tercera edició de la Fira de la Gamba de Palamós que tindrà lloc el dissabte 11 de juny, a la llotja del port pesquer de la vila.

Aquesta fira monotemàtica que organitza l’Ajuntament de Palamós amb la col•laboració de la Confraria de Pescadors de Palamós i les entitats comercials i de la restauració del municipi, comptarà amb la participació de les empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització.

L’organització preveu superar l’èxit de les dues primeres edicions on es van servir més de 7000 tastets de gamba.

La Fira de la Gamba de Palamós té com a objectiu incentivar el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp