El Campus Jove de Palamós celebra enguany el seu 20è aniversari

Ahir dilluns 8 de juliol, es va iniciar la 20a edició del Campus Jove de Palamós, que fins al 2 d’agost tindrà lloc a les instal·lacions de l’Aula d’Aprenentatge (antigues instal·lacions de l’escola Vila-romà). Aquesta activitat és impulsada pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Palamós, i gestionada i realitzada pels formadors i monitors de l’Escola d’educadors en el lleure, l’Empordà.

En la celebració d’aquests 20 anys, l’activitat compta amb totes les places exhaurides, amb un total de 50 joves inscrits, de 14 a 18 anys, que tindran l’oportunitat de gaudir, durant les properes setmanes, d’una àmplia varietat d’activitats que inclouen esport, natura i formació, combinant les activitats de lleure, amb un curs de premonitors i premonitores.

Els nivells formatius i les activitats del curs

El curs de Pre-Monitors/es té dos nivells en funció de l’edat dels participants, Pre-1 d’entre 14 i 16 anys, i Pre-2 dels 16 als 18 anys.

Pel que fa a les activitats que es programen durant les quatre setmanes consecutives que té de durada aquest curs, es destaquen les realitzades a l’aire lliure, amb excursions en bicicleta, iniciació al senderisme, o bé la pràctica del caiac. També es treballen els jocs, els tallers i les dinàmiques de grup, entre altres activitats d’educació en el lleure.

Tota aquesta formació gira entorn del treball en la programació i l’organització d’activitats de lleure, la qual cosa permet una visió àmplia i anticipada en aquest camp, per als joves que posteriorment vulguin aconseguir el títol de monitors i monitores d’educació en el lleure, un curs que en aquest cas és adreçat a joves a partir de 18 anys i que també es pot cursar a Palamós.

Una oferta lúdica i formativa consolidada

Des de la seva creació el 2004, el Campus Jove de Palamós ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palamós per oferir un servei educatiu de qualitat als joves del municipi. El professorat de l’Escola l’Empordà, format per professionals experimentats i apassionats per l’educació en el lleure, està en constant actualització per garantir la millor formació possible als alumnes.

Amb aquest objectiu s’aposta fermament per la creativitat i la innovació com a claus per a l’èxit en el món de l’educació en el lleure. Per això, la formació se centra en el desenvolupament d’aquestes habilitats, preparant els alumnes per afrontar els reptes del futur i oferir les millors activitats als infants i joves.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Joventut

10/04/2024

Relacionades per entitat