El Carnaval de Palamós 2020 inclou novetats en el seu programa i presenta una nova colla formada per antics Carnestoltes i Reines d’aquesta festa

Tot és a punt per iniciar, el dissabte 15 de febrer, el programa festiu del Carnaval de Palamós 2020, que enguany presentarà diverses novetats amb l’objectiu de seguir potenciant aquesta tradicional “festa major d’hivern” del municipi, que aquest any tindrà lloc del 15 al 26 de febrer.

Una d’aquestes novetats es durà a terme el divendres 21 de febrer, dia en el qual tindrà lloc la jornada tradicional i del tot original del carnaval de Palamós que és dedicada als comerços i carrers ambientats, on els propietaris d’establiments es disfressen, decoren les seves botigues i també els carrers comercials del municipi on estan ubicades.

La Comissió del Carnaval vol seguir potenciant aquesta jornada i per això ha previst com a novetat la realització d’una gran arrossada dedicada principalment als comerciants del municipi, que tindrà lloc a les 13:30 h, a la confluència entre plaça dels Arbres, carrer Major i carrer Cervantes.

En el programa del divendres 21 de febrer també s’ha inclòs un concurs de batucades que s’iniciarà a les 17 h pels carrers més cèntrics de la vila i que finalitzarà, amb diverses actuacions, a l’estenedor de xarxes del port a partir de les 18 h.

“Els Destronats”
Una altra novetat del carnaval de Palamós 2020 és la incorporació d’una nova colla. Es tracta concretament de l’anomenada “Els Destronats”, formada per antics Carnestoltes i Reines de Carnaval palamosí, i que es crea amb l’objectiu de poder ajudar la comissió organitzadora en la realització de les diferents activitats.

Dissabte la rua s’acompanya amb cursa de disfresses i final de festa
Precisament aquesta colla recuperarà enguany la cursa de disfresses que tradicionalment s’havia realitzat el dissabte, abans de la Gran Rua del Carnaval.

Aquesta activitat festiva-esportiva s’iniciarà el dia 22, a les 11.30 h, centrant el seu recorregut a l’avinguda de l’Onze de Setembre. La colla “Els Destronats” prepararà també un refrigeri per a tots els participants.

Enguany el carnaval palamosí tornarà a organitzar, també el dissabte 22 de febrer, el final de festa de la rua. L’activitat tindrà lloc a l’estenedor de xarxes del port i en aquesta ocasió s’amplia el nombre de formacions musicals comptant amb la participació de tres grups que animaran la vetllada amb música: Mashup, Kharlitos Selektah i CostaBrava Dj. Durant aquesta festa es lliuraran els premis de la rua.

El diumenge dia 22 de febrer tindrà lloc la Gran Cercavila de comparses i carrosses que es durà a terme al passeig del Mar a partir de les 11:30 h.

Un ampli programa d’activitats festives
Del 15 al 26 de febrer, el Carnaval de Palamós 2020 tornarà a omplir els carrers de municipi de disfresses, festa i disbauxa; amb un ampli programa d’activitats que també inclourà, entre altres, el sopar de presentació del Carnestoltes i la Reina que obria els actes d’aquest carnaval; la festa de la “vesprà” i de la “despertà”, el carnaval infantil del dijous gras, la Gran Rua d’aquest dissabte 22, o bé l’exhibició de comparses de diumenge 23; el judici sumaríssim del tribunal de la Rota, que es farà el dia 25 al Teatre La Gorga; o bé els actes de l’enterrament de la sardina, amb la lectura del testament i la sardinada popular, del dimecres 26 de febrer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/07/2024

Relacionades per entitat