El Carnaval de Palamós 2021 s’adapta a la situació de pandèmia i proposa activitats alternatives

Palamós proposa celebrar el Carnaval 2021, però adaptat a les restriccions vinculades a la pandèmia de la Covid-19. Per això bona part del programa, que tindrà lloc durant tota la setmana vinent, del 8 al 14 de febrer, s’ha previst realitzar de manera telemàtica amb l’etiqueta #carnavaldepalamós21diferentdivertitisegur.

L’objectiu és el de poder mantenir el caliu d’aquesta festa tan tradicional al municipi, i malgrat que no es puguin portar a terme les activitats tradicionals del carnestoltes, es programin actes adequats a les mesures aplicades davant de la crisi sanitària actual, que en aquest cas són impulsats per diverses colles locals i l’Associació Carnaval de Palamós, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Palamós.

Durant tota la setmana que ve també es demana als membres de les diverses colles del carnaval palamosí que portin pel carrer, i sempre que puguin, la dessuadora de la seva colla, per tal de fomentar aquests dies el caliu de carnaval.

El carnaval als comerços i les escoles
Dilluns vinent, 8 de febrer, s’iniciarà el programa d’activitats amb la iniciativa de la Colla Els Pipots de guarnir els comerços del municipi amb temàtica de carnavalera. Amb el nom de “Les colles apadrinen un comerç” es demana a les botigues del municipi que se sumin a l’activitat, i amb la col•laboració de les colles del carnaval de Palamós poder decorar interiors i aparadors d’aquests establiments per donar ambient de carnaval durant tota la setmana vinent.

Una altra de les activitats que es duran a terme serà l’anomenada “Viu el carnaval a l’escola”, on es demana als diversos centres educatius del municipi que proposin una temàtica de carnaval diferent (animals, història de la música, la volta al món o contes), per a organitzar cada dia de la setmana vinent amb els seus alumnes, seguint d’aquesta manera els Manaments del Carnestoltes.

Amb aquesta iniciativa de l’Associació Carnaval Palamós, es planteja poder realizar, amb els escolars de cada centre disfressats, una coreografia unitària plantejada per les colles locals, que pugui ser enregistrada per cada escola i penjada a les xarxes socials (Instagram, Facebook, Twitter).

La plataforma Tik-Tok serà el lloc escollit per poder mostrar l’ambient carnavalero de les llars de Palamós. Les persones que ho desitgin hi podran penjar els seus vídeos mostrant com viuen el carnaval. S’establiran tres categories per edats: fins a 12 anys, de 13 a 17 anys i més de 18 anys, amb premis per als més originals.

La Colla les Folloneres compilarà en un vídeo bona part de la història del Carnaval de Palamós que es penjarà la setmana que ve al Youtube de l’Ajuntament de Palamós. En paral•lel es demana que les persones que tinguin fotos de la festa del carnaval que també les publiquin durant la setmana a les xarxes socials, amb l’etiqueta #carnavaldepalamós21diferentdivertitisegur.

Espectacle musical familiar “Visca la Festa!”
Dissabte 13 de febrer tindrà lloc l’única activitat presencial d’aquest programa. Es tracta de l’espectacle musical familiar “Visca la Festa!”, a càrrec de la formació Rikus, on quatre músics i dos animadors ofereixen un xou amb molta energia i moltes sorpreses.

Aquesta activitat és organitzada per l’Area de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, es durà a terme al parc de l’Arbreda, a les 12 h, i seguirà totes les mesures sanitàries vinculades amb la pandèmia. Tots els infants que hi vagin disfressats entraran en el sorteig d’entrades per a l’espectacle de màgia familiar “The Postman”, que es durà a terme el diumenge 28 de febrer, al Teatre La Gorga.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat