El Carnaval de Palamós obre oficialment la seva edició de 2022 amb la tradicional festa de la “Vesprà”

La tradicional festa de la “Vesprà” va donar ahir, dimecres 23 de febrer i a les 19 h, el tret de sortida de la programació principal del carnaval de Palamós, en un acte que organitzen les colles d’animació i l’Associació del Carnaval.

L’activitat va tenir lloc a l’Ajuntament i va ser presidida per la colla Destronats/des, formada per reines i carnestoltes d’altres edicions del carnaval palamosí. Una festa que enguany ha programat una edició especial, adaptada a les condicions de pandèmia i que realitzarà exclusivament aquelles activitats que tenen lloc a l’exterior.

Aquesta decisió ha motivat que actes com els de la presentació de la Reina i el Carnestoltes que tradicionalment tenen lloc a la Nau dels 50 metres, no es puguin fer i, per tant, enguany aquesta funció serà a càrrec de reines i carnestoltes d’altres edicions.

L’alcalde de Palamós, la presidenta de l’Associació del Carnaval, i una representació dels regidors i les regidores del consistori municipal, els varen rebre a l’Ajuntament, accedint a la balconada per tal de donar lectura a un pregó amb el qual es va obrir oficialment a Palamós els actes de carnaval 2022.

La festa de la “Vesprà” va continuar al carrer Major, on es va servir una xocolatada popular per als presents, que va oferir l’Àrea municipal de Cultura i Festes. Un cop finalitzada aquesta activitat les colles participants varen iniciar una animada cercavila per diversos carrers del municipi, anunciant l’inici del Carnaval. Aquest recorregut va concloure a l’estenedor de xarxes del port, amb fi de festa musical.

Inici de la jornada amb una calçotada
La jornada festiva d’ahir havia començat però a les 13 h, amb una calçotada popular que va comptar amb la participació de 400 persones. Aquesta activitat va tenir lloc, com és tradicional, a l’estenedor de xarxes del port, i és organitzada per la colla Els Kins20.

Les principals propostes festives del Carnaval de Palamós 2022
El carnaval de Palamós 2022 es va obrir dissabte passat, amb els actes previs. Concretament amb l’arrossada popular que va organitzar la colla de Les Folloneres, i que es va complementar amb actuacions musicals; i el Vermut dels Pirats que va tenir lloc diumenge i que també es va acompanyar amb la música en directe.

El programa festiu del carnestoltes palamosí segueix avui a partir de les 18 h, amb l’activitat infantil del Dijous Gras que fa protagonista als més petits amb la Gran Rua Infantil que s’iniciarà al passeig del Mar i que finalitzarà, amb una festa amb actuació musical, a l’estenedor de xarxes.

Demà divendres 25 de febrer, tindrà lloc la jornada tradicional i del tot original del carnaval de Palamós que és dedicada als comerços i carrers ambientats, on els propietaris d’establiments es disfressen, decoren les seves botigues i també els carrers comercials del municipi on estan ubicades.

Però la jornada s’iniciarà a les 6 h del matí, amb la tradicional “Despertà” on les carrosses de les colles locals realitzen un recorregut pel municipi amb música, per despertar residents i visitants convidant a participar del carnaval palamosí.

Aquest itinerari finalitza a les 9 h a l’estenedor de xarxes, on tindrà lloc una botifarrada popular, i a les 9:30 h, una nova edició del “Despertà al mar”, on els més valents faran una remullada.

L’activitat seguirà amb les tradicionals visites dels membres de l’Associació del Carnaval, les reines i carnestoltes, a l’Ajuntament i el Mercat Municipal, finalitzant el matí amb la realització d’una gran arrossada dedicada principalment als comerciants del municipi, que tindrà lloc a les 13:30 h, a la confluència entre plaça dels Arbres, carrer Major i carrer Cervantes.

En el programa festiu de demà s’inclou una novetat destacada, concretament “El Karnavaloke” que organitza la colla Els Pirats i que convida a la gent a poder cantar, disfressats, qualsevol cançó i amb el sistema del karaoke. Aquesta activitat tindrà lloc a partir de les 18 h, a la confluència del carrer Nou i el de La Roda.

Dissabte la rua amb final de festa
Dissabte vinent dia 26 de febrer, serà la jornada principal del carnaval amb la gran rua del carnaval que s’iniciarà a les 15:30 h, i que recorrerà les avingudes centrals del municipi. Un cop acabi la rua s’iniciarà el final de festa a l’estenedor de xarxes del port, amb la participació de dues formacions musicals que animaran la vetllada, concretament Diamond Stick i Kharlitos Selektah.

El diumenge dia 27 de febrer es durà a terme la Gran Cercavila de comparses i carrosses que es realitzarà al passeig del Mar a parir de les 11:30 h.

El carnaval 2022 es tancarà el dimecres 2 de març amb “La processó negra” que organitza la colla del Testament i que recorrerà el carrer Major, a partir de les 19h, amb l’objectiu de foragitar la pandèmia. Posteriorment a les 20 h tindrà lloc una gran sardinada popular que es realitzarà a l’estenedor de xarxes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp