El Celler de Can Roca rebrà el certificat de la Marca de Garantia Gamba de Palamós dins els actes de la primera fira dedicada a aquest producte

Tot és a punt per a la realització aquest cap de setmana, 7 i 8 de juny, de la primera Fira de la Gamba de Palamós, que tindrà lloc a l’espai de la llotja del port palamosí (els dos dies d’11 a 19 h) i que és organitzada per la Comissió de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, integrada per l’Ajuntament de la vila i la Confraria de Pescadors de Palamós; amb la col•laboració de la Diputació de Girona i Ports de la Generalitat, i el patrocini d’Estrella Damm.

Marca de Garantia Gamba de Palamós per al segon restaurant millor del món
El tret de sortida de l’activitat es durà a terme el dissabte 7 de juny, a les 11h, a l’Espai del Peix (ubicat damunt la llotja) on tindrà lloc l’acte d’atorgament al prestigiós restaurant del Celler de can Roca, de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, acreditant al segon restaurant millor del món amb aquest distintiu que posa en valor, un cop més, la qualitat de la gamba pescada a Palamós.

Josep Roca recollirà, en nom del prestigiós restaurant gironí, l’acreditació de la Marca de Garantia Gamba de Palamós, de la mà de l’alcaldessa del municipi, M. Teresa Ferrés, i del Patró Major de la Confraria de Pescadors de Palamós, Francesc Benaiges.

Una fira per a fomentar la qualitat de la Gamba de Palamós
La Fira de la Gamba de Palamós neix amb l’objectiu de seguir incentivant el coneixement d’aquest producte estrella del municipi, les diverses formes de cuinar o consumir la gamba i sobretot per fomentar la seva qualitat, certificada mitjançant la Marca de Garantia Gamba de Palamós.

Varietat de tastos i productes elaborats amb Gamba de Palamós
La Fira de la Gamba de Palamós comptarà amb la participació de restaurants i tavernes certificades amb la Marca de Garantia que oferiran tastets de plats elaborats amb gamba de Palamós, com els brunyols de gamba, el gaspatxo i el pastís de gamba, el caneló o bé el tàrtar de gamba, entre altres. A banda els pescadors de la vila oferiran també degustació de gamba de Palamós a la planxa.

La fira també comptarà amb la presència d’empreses elaboradores de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització tant en el mercat local i nacional com en l’internacional.

L’espai de mostra de la fira també inclourà l’exposició i el tast de productes necessaris per a l’elaboració de receptes amb gamba o bé que acompanyen aquests plats, com l’oli, l’arròs o el vi. Cal destacar també la presència dels pastissers de la vila amb el seu “pastís dels Agustins”.

Visites a les barques, tallers de cuina, exposició i música
A banda dels tastos de tots aquests productes, la Fira de la Gamba de Palamós oferirà també visites guiades a les barques de pesca del port palamosí, així com demostracions de cuina marinera a l’Espai del Peix.

Aquesta oferta es complementarà amb l’exposició “La gamba de Palamós” que es mostrarà al Museu de la Pesca, i amb la participació de la formació musical “Els Cremats” que diumenge 8 de juny, a les 18.30 h, oferiran en el recinte de la fira la seva música d’havaneres, cançó marinera i sons cubans.

La Marca de Garantia Gamba de Palamós
La Marca de Garantia Gamba de Palamós permet assegurar que aquest producte arriba al consumidor amb el màxim nivell de qualitat. Precisament per aconseguir aquesta qualitat els pescadors apliquen mesures estrictes en la pesca de la Gamba de Palamós, que segueixen després peixaters i restauradors en el seu tractament, distribució i manipulació.

La Marca de garantia gamba de Palamós estableix, entre altres, que cal un control rigorós de la cadena de fred (temperatura entre 0º i 4º C) des del moment de la seva captura i fins a arribar al consumidor final.

La Comissió Reguladora de la marca Gamba de Palamós, segueix el pla d’actuació fixat que té com a objectiu principal protegir i promocionar la Marca de Garantia Gamba de Palamós, mitjançant la implantació del reglament d’ús de la marca i les auditories de certificació, així com en la promoció del producte que s’aconsegueix amb fires com la d’aquest cap de setmana. En total i fins ara ja s’han certificat més d’una trentena d’empreses, entre barques de pesca, restaurants, tavernes i distribuïdors.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat