El Centre Cultural La Gorga celebrarà dissabte el seu vintè aniversari

El proper dissabte, 29 d’octubre, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós organitzarà els actes de celebració del vintè aniversari del Centre Cultural La Gorga, l’equipament municipal que acull el teatre (amb capacitat per a més de 300 persones), l’espai d’entitats i les oficines administratives d’aquesta àrea.

L’acte previst de celebració començarà a les 19 h amb dansa, amb la performance Molar de Quim Bigas que tindrà lloc a la plaça de la Roda, i que s’inclou dins el projecte Fem Dansa.

A continuació al Teatre La Gorga a les 20 h s’oferirà una veritable festa d’aniversari amb música, pastís, activitat escènica i algunes sorpreses. L’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha convidat especialment per aquest dia les entitats i associacions culturals de la vila, veritables motors de l’activitat de vint anys d’aquest equipament.

La celebració del vintè aniversari és totalment gratuïta i oberta a tothom, però cal retirar entrada mitjançant el web lagorga.cat o bé a les oficines de l’Àrea de Cultura.

20 anys d’activitat
El Centre Cultural La Gorga es troba ubicat en un emblemàtic edifici de la població, situat en ple barri vell i construït l’any 1899.

El 27 d’octubre de 1996 l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós va posar en funcionament el Centre Cultural La Gorga, un nou equipament municipal que d’ençà d’aquell moment ha potenciat activament la dinàmica cultural del municipi, fomentant la creació, la formació i la difusió de les arts escèniques i visuals.

Any 2015: 28 mil usuaris i 140 activitats
Només l’any passat, 2015, pel Centre Cultural La Gorga van passar 28.082 usuaris, amb 140 actuacions de 98 formacions diferents, el 53,5 % de representacions van ser professionals i un 45,5 % de les representacions realitzades van ser amateurs, organitzades per entitats i associacions.

El teatre va ser protagonista amb 56 representacions, 20 de les quals van ser de companyies professionals i de 36 d’amateurs. La música també és un altre art escènica present en la programació estable del teatre palamosí i durant el 2015 es van realitzar 28 concerts de formacions professionals i 16 d’amateurs.

Finalment i en l’àmbit de la dansa, la Gorga va acollir un total de 22 espectacles dels quals 17 varen ser coreografies professionals i les 5 restants d’amateurs. A banda d’aquests espectacles escènics aquest equipament també dóna cabuda a altres activitats diverses, com conferències, presentacions o projeccions, i en el cas de l’any passat s’han realitzat una vintena d’aquestes propostes.

359 dies d’activitat cultural
L’any 2015 també serveix d’exemple quan es parla dels dies d’obertura al públic que realitza a l’any aquest equipament cultural.

En total durant l’any 2015 La Gorga va obrir les seves portes durant 359 dies. Les úniques dates que aquest centre cultural palamosí tanca al públic són l’1 i el 6 de gener, l’1 de maig, el 24, el 25 i el 31 de desembre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp