El Centre Cultural La Gorga presenta la seva nova Sala Petita, un espai de format reduït per a l’exhibició d’arts escèniques i música

El proper dissabte 4 de desembre tindrà lloc l’acte d’inauguració de la nova Sala Petita del Centre Cultural La Gorga, ubicada en el primer pis d’aquest emblemàtic equipament cultural del municipi.

La inauguració d’aquest espai escènic s’iniciarà a les 18:30 h, i serà presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga.

La Sala Petita esdevé un nou àmbit de petit format no convencional, per a l’exhibició d’arts escèniques i música. Està dotada tècnicament d’un truss motoritzat que conté llum i so per a poder treballar a les quatre bandes la sala. Té un aforament màxim de cent persones i disposa de wiffi i climatització.

El projecte de reestructuració del que fins ara era l’Espai d’Entitats ve donat per la necessitat sorgida en els darrers temps de poder disposar al municipi d’una sala per a poder presentar espectacles de proximitat. Es tracta d’un espai versàtil que donarà cabuda a noves propostes però mantenint els usos que ja tenia, per optimitzar-ne al màxim l’ús.

És per això que a la franja de tardes i vespres es podran continuar fent els assajos que es venien realitzant per part de les entitats amb seu a l’edifici, i a les franges lliures es destinarà a la resta de col•lectius que ho sol•licitin. Els matins hi haurà activitats relacionades amb residències de creació i els caps de setmana espectacles oberts al públic.

Per a l’acte d’inauguració s’ha convidat especialment, i a causa de la limitació d’aforament (100 persones), als representants d’entitats culturals del municipi i altres associacions palamosines.

L’Àrea de Cultura però ja ha previst, que dissabte vinent i després de la inauguració, es realitzi un tastet d’espectacle de petit format obert a tot el públic interessat (reserva prèvia a les oficines de Cultura 972 602 330). Serà a partir de les 20 h, amb una reposició de l’espectacle que s’haurà pogut veure durant la inuaguració amb la participació de Joanna i Litus que presentaran un tast del seu nou disc Calèndules, i de la companyia de dansa CobosMika Company, els quals mostraran una part de la coreografia de nova creació de Peter Mika La setena cara del dau.

L’Àrea de Cultura ja ha programat activitat escènica per a la Sala Petita de La Gorga i, per a 2022 ja hi ha previstes diverses propostes: el monòleg Estigmes amb Concha Milla, el dissabte 22 de gener dins el programa Maternitats, impulsat pel Servei d’Igualtat i el Departament de Joventut; el dissabte 12 de febrer Elda & Daniel amb MeriYanes Produccions i David Planas; i diumenge 13 de març, La rateta Martina i el ratolí Serafí de la Cia. Deliri Teatre de titelles de proximitat, recomanat per a públic de 3 a 7 anys.

L’adquisició d’entrades de les propostes que es presentin a la Sala Petita, seguiran la mateixa dinàmica que al teatre, i es podran retirar des del web www.lagorga.cat.

25è aniversari del Centre Cultural La Gorga
L’acte de posada en marxa de la nova sala té lloc dins l’any de celebració del 25è aniversari de la remodelació de l’edifici com a Centre Cultural La Gorga, un procés que va tenir lloc l’any 1996.

Tot i això l’edifici va ser inaugurat l’any 1899, fou bastit per la Sociedad Recreativa Centro Económico o La Gorga, integrada per obrers de la indústria del suro, i al llarg de la seva dilatada història ha passat de mans privades a publiques, però sempre ha estat un equipament cultural.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp