El Cercle Artístic de Palamós ret homenatge a Eduard de Cabrera amb una exposició dedicada a aquest reconegut pintor

El passat dissabte 23 de juliol l’entitat Cercle Artístic de Palamós va inaugurar, a la sala polivalent de les galeries Carme, l’exposició pictòrica “Homenatge a Eduard de Cabrera” dedicada a aquest destacat artista i promotor cultural palamosí que va morir el 7 de juliol de l’any passat, després d’una llarga malaltia i a l’edat de 59 anys.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del president del Cercle Artístic de Palamós, Pere Coll; i el regidor de Cultura i Patrimoni, Francesc Subirats, a banda de familiars i amics de l’artista.

Aquesta exposició presenta una trentena de quadres d’Eduard de Cabrera que han estat cedits de manera especial per familiars i amics del pintor palamosí per a ser presents en aquesta mostra.

Eduard de Cabrera, l’artista
El vincle d’Eduard de Cabrera amb l’art s’inicia de molt petit a casa seva, vinculat directament amb el taller de ceràmica que la seva família tenia a La Bisbal.

Aquest primer contacte amb l’art el motiva més tard per a formar-se a l’Escola d’Arts Aplicades de Barcelona en pintura mural al fresc i altres tècniques pictòriques amb l’objectiu d’aplicar els coneixements de pintura a la ceràmica.

Però aquestes tècniques pictòriques cada vegada l’atrauen més i és a l’estudi de l’artista Isidre Vilaseca on descobreix la seva passió per la pintura. A partir d’aquell moment se li obre un món a la creació, un espai lliure, lluny del disseny per encàrrec del taller de ceràmica de la seva família i amb moltes més possibilitats pel que fa a materials i tècniques.

La vinculació amb el Cercle Artístic de Palamós
En el Cercle Artístic de Palamós és, on des de molt aviat, Eduard de Cabrera va trobar l’espai ideal per compaginar la creació i la docència impartint classes de pintura.

En una primera època coincideix amb els mestres Isidre Vilaseca, Ezequiel Torroella o Josep Sarquella. Més tard l’artista també es vincula amb la gestió de l’entitat assumint el càrrec de secretari.

De Cabrera es definia a ell mateix com a pintor figuratiu i gran observador. Interessat a analitzar i comprendre l’entorn, res el deixava indiferent i tot li despertava curiositat. En els seus quadres cercava una nova manera d’interpretar els objectes, els llocs i els espais.

Eduard de Cabrera entenia l’art com un mitjà d’expressió i comunicació, un espai on espectador i creador podien debatre sobre l’emoció.

L’exposició fins al 20 d’agost a les galeries Carme
L’exposició “Homenatge a Eduard de Cabrera”, amb entrada gratuïta, es pot veure fins al 20 d’agost, a la sala polivalent de les galeries Carme, de dimarts a divendres de les 18 a les 20 h, i els dissabtes de 17 a 21 h.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

17/04/2024

Relacionades per entitat