El cicle audiovisual “Mar fràgil” arriba a l’equador de la seva programació amb la projecció del documental “Boreas: mines, drogues i Dalí”

Divendres vinent 12 de novembre tindrà lloc una nova projecció inclosa dins el cicle de documentals “Mar Fràgil”, que organitza el Museu de la Pesca, arribant d’aquesta manera a l’equador de la seva edició de 2021.

Aquesta sessió, amb accés gratuït, s’iniciarà a les 18:30 h, on el públic assistent tindrà la possibilitat de gaudir del documental “Boreas: mines, drogues i Dalí”, dirigit per Carles Virgili.

L’audiovisual fa protagonista la història fascinant d’un remolcador de 40 metres d’eslora que va iniciar la seva vida activa a la marina alemanya participant en la Segona Guerra Mundial. Passat aquest conflicte bèl•lic va ser incorporat a l’armada nord-americana i posteriorment venut a una empresa del Panamà per a la realització de feines en plataformes de petroli.

Aquest periple segueix per diversos propietaris i països fins que l’any 1985 és capturat davant les costes de Begur transportant estupefaents. Després de confiscar-lo va passar la resta dels seus dies atracat en el port de Palamós, en un estat d’abandó.

L’any 1988 va ser comprat per dos clubs de busseig de Palamós, els qui després d’aconseguir els permisos pertinents, el van enfonsar a la zona de la “Llosa” situada davant la badia de Palamós, amb l’objectiu de formar un escull artificial com a biòtop. Des d’aquell moment es troba a una profunditat d’uns 30 metres, on algues, corals i esponges cobreixen bona part del derelicte, donant recer a tota mena de peixos i crustacis, i amb gran atractiu per a la pràctica de l’activitat de submarinisme.

Cicle de documentals “Mar Fràgil”
El cicle de documentals “Mar Fràgil”, té l’objectiu d’oferir diferents mirades a la mar amb la intenció de generar debat i conscienciació en el públic participant.

Les projeccions incloses en l’edició d’enguany es varen iniciar el passat 22 d’octubre amb la projecció d’un audiovisual mitjançant el qual s’aprofundeix en l’ofici de reparar i armar ormeigs de pesca a la Costa Brava, i ho fa a través del testimoni d’homes i dones que han dedicat la seva vida al mar i la pesca.

Posteriorment, el divendres 5 de novembre, va ser torn per al documental “Mareas ocultas”, en el qual es mostra la greu afectació dels plàstics al mar. Un efecte contaminant que en la filmació és analitzat des del punt de vista dels pescadors i del dia a dia en la seva jornada laboral.

La darrera projecció tindrà lloc el 26 de novembre
Després de la sessió que tindrà lloc de divendres vinent 12 de novembre, amb la projecció del documental “Boreas: mines, drogues i Dalí”, el cicle “Mar Fràgil” es tancarà enguany el 26 de novembre, amb l’audiovisual “Roses i el mar”.

Es tracta del recull d’imatges de finals de 1950 del municipi de Roses, quan començaven a conviure en aquesta localitat de la Costa Brava, el primer turisme i les activitats tradicionals, sobretot les relacionades amb la pesca i el peix.

El cicle de documentals “Mar Fràgil” s’emmarca en el programa de l’11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic que organitza la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya i en la qual participen un total de tretze institucions culturals del país.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Relacionades amb Ajuntament

Relacionades per entitat